Hac kayıtları başladı

Kdz. Ereğli İlçesinde 18-27 Ocak tarihleri arasında yapılacak 2016 yılı ön kayıt ve kayıt yenileme işlemine başlandığı bildirildi.

Hac kayıtları başladı

Kdz. Ereğli İlçesinde 18-27 Ocak tarihleri arasında yapılacak 2016 yılı ön kayıt ve kayıt yenileme işlemine başlandığı bildirildi. Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu sene Hacca gidecek olan hacı adaylarımız için ön kayıtlarımız Bugün (Pazartesi) sabah itibari ile başladı. Biz bu ön kayıt şartlarını geçtiğimiz Cuma namazının vaazı sonunda da belirtmiştik. Halkımız belli ki bu konuda çok duyarlı. Cumartesi, Pazar, Hafta sonu tatili geçti, Bugün yoğun bir taleple karşılaştık. Ön kayıtlarımız 27 Ocak tarihine kadar devam ediyor. Kayıt için gerekli ön şartlar hacı adaylarımız 20 Türk Lirasını Ziraat Bankası ,Halk Bankası ,Vakıf Bank ,Albaraka Türk ve Türkiye Finans’a yatırılacak, Banka dekontu ve nüfus cüzdanı ile beraber müftülüğümüze gelip hac umre konusuna müracaat edecekler.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONU İLE KURALAR ÇEKİLECEK

2 Mart tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile kuralar çekilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kuralar noter huzurunda, canlı televizyon bağlantısı ile gerçekleşiyor, bu senede böyle olacak. Geçmiş yıllarda kayıt yaptırmış ve bugüne kadar hacca gidemeyen hacı adaylarımız tabi ki onların bu sene ön kayıt yaptıran hacı adayları ile durumu bir değil. Onların kurada çıkma şansları daha yüksek.

DAHA ÖNCE KAYIT YAPTIRANLARIN TEKRAR KAYIT YAPTIRMASINA GEREK YOK

Daha önce kayıt yaptıranların yeniden kayıt yaptırmalarına gerek yok ancak daha önceki yıllarda kayıt yaptıran hacı adaylarımızın adresi değişmişse, telefon numaraları değişmişse bize bildirmeleri gerekmektedir. Telefon ile ya da bizzat müftülüğümüze gelerek, adres ve telefon numarası değişikliklerini bildirecekler. Tekraren kayıt yenilemelerine gerek yok, bilgisayardan kayıtları var. Otomatikman kayıtları güncelleşmiş oluyor. Kurada çıkan hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarımızın telefon numaralarına SMS gelecek, o SMS de şifre numarası var, hacı adaylarımız şifrelerini girmek sureti ile hac kurasında kazandığına dair çıktı alabilecekler. O çıktı ile gelip kesin hac Kayılarını yaptırabilecekler.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER