Halk endişeli

Son haftalarda sıkça yaşanan yılan saldırısı vakalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Halk endişeli
Akçakoca köylerinde son haftalarda sıkça yaşanan yılan saldırısı vakalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 

Son olarak Akçakoca´ya bağlı Hemşin, Edilli ve Koçullu köylerinde yaşanan yılan saldırılarıyla ilgili olarak haber veren fındıkçılar, yılanların büyük olması ve fındık toplama işçilerine saldırmaları dolayısıyla sorun yaşadıklarını söylerken, bu sene yaşanan yılan saldırılarının geçmiş yıllara oranla çok daha fazla arttığını ifade etti.

Yılan saldırılarının sıkça yaşandığı Hemşin köyünde, dün öğle saatlerinde bahçe sahibi tarafından öldürülen yılanın büyüklüğünü görenler hayretlerini gizleyemezken, bahçe sahipleri bu tür olayların çoğalması karşısında, özellikle çocuklar adına kaygı duyduklarını söyledi. Son yılan saldırısını video kayıt yaparak ve fotoğraf çekerek basınla paylaşan vatandaşlar, konuyla ilgili olarak tüm Akçakoca halkının bilgilenmesini istediklerini belirtti.

Akçakoca Belediye Meclis üyesi olan veteriner hekim Yüksel Yılmaz, yılan saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür saldırıların nedeni olarak, yaşam alanları fındık bahçeleri olan yılanların özellikle fındık toplama dönemlerinde kendilerini tehdit altında hissetmelerinden kaynaklandığını söyledi. Çok sayıda insanın aynı anda fındık bahçelerine girmesi karşısında panikleyen yılanların kaçmak durumunda kaldığını, zaman zaman da saldırgan olabileceğini söyleyen Yılmaz, yılan ısırmalarının yaşanması durumunda vatandaşların kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemesini ve derhal bir sağlık kurumuna gitmeleri gerektiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER