HARUN AKIN, KGD’DE GAZETECİLERE KONUŞTU

HARUN AKIN, KGD’DE GAZETECİLERE KONUŞTU

gundemeregli.com-Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğimiz günlerde müracaatını yapan Harun Akın, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Ramazan Bayramı’nda Zonguldak’ta olacağını belirten Akın, “Ziyaretlerime sizlerden başlamazsam çalışmalarım eksik olur diye düşündüm” dedi.

Akın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve beraberindeki yöneticiler tarafından karşılandı. Yerel basının kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Akın, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz hafta içinde bildiğiniz üzere CHP Merkez İlçe’ye belediye başkan aday adaylığı için müracaat ettim. Müracaat süresi ne kadar devam etse de, bizim çalışmalarımız başladı. Bu çerçevede Zonguldak yerel basını çok önemli, bizler adına, şehir adına çok önemli görevler yapıyorsunuz. İlimizde hepimizin gözü, kulağı, dili konumundasınız. ‘Ziyaretlerime sizlerden başlamazsam çalışmalarım eksik olur’ diye düşündüm. Biraz gecikmiş bir ziyaret oldu. Bilerek ziyareti gerçekleştirmedim. Derneğin yeni binası ve son yaptığınız kongreniz ile ilgili; hayırlı olsun diyorum. Önümüzde Ramazan Bayramı var, bayramı Zonguldak’ta geçireceğim.”

AKIN: “ÇIKAN KARARA ÇOK SEVİNÇLİYİZ”

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliyesiyle ilgili verilen cezayı çok gördüğünü ifade eden Akın, şöyle konuştu:

“Ergenekon davası, ülkemiz siyasetine baktığımız zaman bugüne kadar yaşanmamış veya bundan sonra yaşanmayacak bir dava olarak gözüküyor. Sadece ülkemizin değil, dünyanın takip ettiği bir dava, önemli bir kitlenin içinde bulunduğu bir davaydı. Dava sürecinde yaşanan olaylar vardı. Mahkemenin kararı önemli, ama bana göre sonuçlanmamış bir durum da var. İşin daha Yargıtay boyutu var. Çok tartışılacak bir davaydı. Bundan sonra da tartışılacak. Bir başka önemli yönü de değerli hocamız, Zonguldak Milletvekilimiz Mehmet Haberal hocamızın tahliye olmasıydı. Sevgili Hocamız, neredeyse bir dönem görevini yapamadı. Çıkan karara çok sevinçliyiz. Kendisine görülen cezayı çok görüyorum. Ama ne olursa olsun şu anda dışarıda olması, çıkarılması hem kendisi için, hem de insani açıdan sevindirici bir olay… Yargıtay aşaması sona erene kadar Zonguldak’ın seçtiği milletvekiline kavuşması anlamında baktığımızda çok önemli, bayram öncesi olması, Hocamızın da bayramı en azından ailesiyle birlikte geçirmesi adına da seviniyorum. Bundan sonra ki süreç de tartışmaya çok açık, hem dünya tarafından tartışılacak. Ergenekon sürecini canlı yaşayan bu kuşaklar hiç unutmayacaklar. Hep anlatılabilecek diye düşünüyorum.”

SAV: “BU YARIŞIN ÇOK GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

KGD Başkanı Osman Sav ise, ziyaret için teşekkür ederek, “Belediye başkan aday adaylığı süreci başladı. Aday adaylığınız hayırlı olsun. Daha da hararetlenecek gibi gözüküyor. Bu yarışın çok güzel olacağını düşünüyorum. Sizler gibi genç kaliteli aday adaylarımız var. Akabinde halkımız en kaliteli aday adaylarından en güzel belediye başkanını seçecektir. Zonguldak umarım çok daha fazla hizmet alır. Umarız çok daha değişik hizmetlerden de faydalanır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2013, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER