Hayaline 64 yaşında kavuştu

Zonguldak´ta 1973´te terk ettiği hukuk fakültesine öğrenci affından yararlanarak 2005´te yeniden giren Celal Tatar, 41 yıl sonra mezun olarak avukatlığa başladı

Hayaline 64 yaşında kavuştu
Emekli olduktan sonra avukatlık stajımı yaparak 64 yaşında mesleğe başladım. Çok memnun ve mutluyum. Avukat olmaktan değil, 40 yıl süren macerayı bitirmekten

Ereğli ´de 41 yıl önce terk ettiği hukuk fakültesine öğrenci affıyla 2005´te yeniden giren 64 yaşındaki Celal Tatar, mezuniyetin ardından avukatlık stajını tamamlayarak mesleğe başladı.

Tatar, 1973´te kayıt olduğu İstanbul Hukuk Fakültesinde eğitime bir süre devam ettikten sonra üniversiteden ayrıldı. Ereğli Belediyesinde memur olarak çalışan Tatar, 2005´te çıkarılan öğrenci affından yararlanarak fakülteye geri döndü.

6 yıl önce mezun olan Tatar, emekliye ayrılmasının ardından stajını tamamlayarak Zonguldak Barosuna kayıtlı avukatlığa başladı.

Tatar, gençlik yıllarında 11 yıl tezgahtarlık yaptığını, yaşamının bazı dönemlerinde birçok kez üniversite eğitimini babasının rahatsızlıkları nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını söyledi. 

Okulu bıraktıktan sonra memuriyet hayatının yanı sıra belediye başkan yardımcılığı ve belediye başkanlığı görevlerinde de bulunduğunu anlatan Tatar, şöyle konuştu:

Mehmet Çelikel Lisesinden mezun oldum. O tarihte Ankara’da kazandığım Yükseliş Mimarlık Mühendislik Okulunda eğitim ve öğretime devam ederken 3 ay sonunda babamın rahatsızlığı ve öğrenci olayları nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. 1973´te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Fakültesine girmeye hak kazandım, okul kaydına yine babamın rahatsızlığı nedeniyle gidemedim. 1974´te ise İstanbul Hukuk Fakültesini kazandım. 1975´e kadar eğitim ve öğrenimime devam ettim. Okulu çeşitli nedenlerle bırakmak zorunda kaldım. 1976´da, 2 yıllık Hacettepe Üniversitesi İş İdaresi Bölümünü tamamladıktan sonra 1978´de Zonguldak´ta Devlet İstatistik İl Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak göreve başladım. 1983´teki sıkı yönetim zamanında Zonguldak Valiliğince Alaplı Belediye Başkanlığı görevine atandım. 1984´teki seçimlere kadar bu görevi sürdürdükten sonra tekrar Ereğli Belediye Başkan Yardımcılığı görevime geri döndüm.

Belediyenin çeşitli kademelerinde görev aldım.

- Hayalim olan avukatlık mesleğine 64 yaşında kavuştum

Yaklaşık 9 yıl önce çıkarılan aftan yararlandığını ifade eden Tatar, konuşmasını şöyle tamamladı:

Yarıda bıraktığım İstanbul Hukuk Fakültesine geri döndüm. 2006´da ocak ayında resmen son öğrencilik dönemim başladı. İş yerinden zaman zaman izin alarak İstanbul´daki derslere gidiyordum. 2008´de mezun oldum. O yıl Ereğli Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü görevine getirildim ve geçen yıl emekli oldum. Emekli olduktan sonra avukatlık stajımı yaparak 64 yaşında mesleğe başladım. Çok memnunum ve mutluyum. Avukat olmaktan değil, 40 yıl süren macerayı bitirmekten. Okumak çok güzel bir şey. Anne ve babalara tavsiyem, çocuklarını mutlaka ama mutlaka okutsunlar. Hayatımın 11 yılını alan tezgahtarlıkla başlayan süreç, sonuçta devlet kademelerinde, müdürlüklerde, belediye başkanlığında geçti. Sonuçta arzuladığım avukatlık mesleğiyle sonuçlandı. Avukat olarak meslektaşlarımla adliyede ve baroda bulunmaktan büyük gurur duyuyorum. Hayalim olan avukatlık mesleğine 64 yaşında kavuştum. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER