HAYATINI KAYBEDEN ORMAN İŞÇİLERİ TOPRAĞA VERİLDİ

orman işçileri toprağa verildi.

HAYATINI KAYBEDEN ORMAN İŞÇİLERİ TOPRAĞA VERİLDİ
gundemeregli.com
-Düzce’nin Yığılca ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden orman işçileri toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin; hayatını kaybedenler arasındaki 13 yaşındaki çocukla ilgili açıklama yaptı.
Düzce’nin Yığılca ilçesinde dün meydana gelen kazada, orman işinde çalışan işçileri taşıyan traktörün üzerine bir ağaç devrilmiş, 13 yaşında bir çocuk ile 5 işçi hayatını kaybetmiş, 15 işçi yaralanmıştı.
Kazada hayatını kaybeden işçiler için cuma namazının ardından Yığılca İlçesine bağlı Sarıkaya köyünde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine yoğun katılım olurken gözyaşları sel oldu.
Düzce Valisi Ali İhsan Su, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin ile Düzceli siyasi ve bürokratlar katıldı. Cenaze namazının ardından cenazeler Sarıkaya köyü mezarlığında toprağa verildi.

“YARALI İŞÇİLERİMİZİN 13’Ü TABURCU OLDU”
Düzce Valisi Ali İhsan Su, cenaze namazının ardından gazetecilere verdiği röportajda; “Elim kaza sonucu maalesef 6 işçimizi kaybettik. 17’de yaralımız var. Yaralılarımızın durumları iyi. 4 yaralımız halen hastanede müşahede altında ancak hayati tehlikeleri olmadığını öğrendik. 13 işçi taburcu oldu dedi.

“ÇOCUĞUN NEDEN TRAKTÖRDE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ”
Kazada hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocukla ilgili açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin de, “Dün yaşanan kazada traktörün üzerindeki çocuğun ne amaçla oraya gittiğini bilmiyoruz. Ancak bizim fidanlık çalışmalarımızda, fidan bakımlarıyla ilgili yapılan çalışmalarda kooperatif üyeleri çalışıyordu. O çocuğun ne amaçla olduğunu şimdilik biz bilmiyoruz. Çalışan işçiler taşeron değil yerel halktan. Ormandaki işleri orman mevzuatına göre o bölgedeki köylerde yaşayan işçiler yapıyor. Bu işçilerde o şeklide çalışan işçilerdi” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER