HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILDI

HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILDI
gundemeregli.com- Samsunspor, 1989 yılında yaşanan kazada hayatını kaybeden teknik direktör, futbolcu ve kulüp çalışanlarını andı.
20 Ocak 1989 yılında 1. Lig´de mücadele ederken Malatyaspor ile oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesi, Havza´da bir trafik kazası geçirmiş, teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Bodaloğlu, Mete Adanır, Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Türkiye´yi yasa boğan kazanın üzerinden geçen 24 yıl geçti. Kazada hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan´ın Samsun Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında düzenlenen anma töreni düzenlendi.Törene, Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, Samsunsporlu yöneticiler, alt yapıdaki futbolcular ve taraftarların yanı sıra kazanın yaşandığı dönemde kulüp başkanı olan Hakkı Tomaç katıldı. Samsunspor´un bugün deplasmanda oynayacağı Tavşanlı Linyitspor maçına gitmeyerek törene katılan Samsunspor Başkanı Emin Kar´ın acıları tazelendi. 24 yıl önce takımın kaptanı iken kazada kendisi de ölümden dönen ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren başkan Emin Kar yaptığı konuşmada, 24 yıl sonra ilk defa kulüp başkanı olarak ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Buradaki hocama ve bütün kaybettiklerimiz arkadaşlara rahmet diliyorum. Bana ´20 Ocak sana ne hatırlatıyor?´ dedikleri zaman, onları çok özlediğimi söylüyorum. Buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Özellikle bunun altını çiziyorum. Bunun yeri burası değil ama bu beni acıtıyor. İnternet sayfalarında bu şehitlerimiz üzerinden kimse rant yapmaya çalışmasın dedi.
Samsunspor eski başkanı Hakkı Tomaç ise, Samsunluların 20 Ocak´ta kaybettikleri arkadaşları unutmayacağını söyledi. Tomaç, Allah onlara rahmet eylesin. Kazayı yaşamış ve damarlarında hissetmiş bir kişi olarak Samsunspor´a sahip çıkmanın hepimizin görevi. Bunun en güzel örneği o kazayı yaşamış olan Emin Kar kardeşimizin bugün gösterdiği fedakarlıktır. Samsun´un bunu çok iyi anlamış ve Samsunspor´a sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
Nuri Asan´ın mezarı başında Kur-an´ı Kerim okunup duaların edilmesinden sonra Kıranköy Mezarlığı´nda bulunan kulüp çalışanı Asım Özkan´ın mezarı başında dualar edildi. Futbolcu Muzaffer Badaloğlu Zonguldak´taki kabri başında, futbolcu Mete Adanır KKTC´de bulunan kabri başında, Tomiç ise Yugoslavya´da bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER