HEMA artık Türkiye Taşkömürü bünyesinde

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Parti binasında basın toplantısı düzenledi.

HEMA artık Türkiye Taşkömürü bünyesinde

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Parti binasında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya İl genel meclisi üyeleri, Kadın kolları yöneticileri, gençlik kolları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Konuşmasına önceki gün Bitlis’te hain saldırıcı sonucu şehit düşen İslam Çakar’ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Çakır, Bugün(Çarşamba) vefat eden AK Parti Eski İl genel meclis üyesi Yüksel Başkan’ın Kardeşi Muhammet Başkan ve Annesini kaybeden Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay’a ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

BU TOPLANTILARIMIZI HER AY YAPACAĞIZ

Her ay parti binasında bu tür toplantıların yapılacağının altını çizen Çakır, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yapılan ve Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Çakır yaptığı basın toplantısında şunları kaydetti: Çok ciddi uğraştığımız takip ettiğimiz konularımız var, Eğitim ile alakalı 2015’in bütçesi ile yapılacak olan ve ihale aşamasına doğru takibi yapılan Şule Yılmaz Ortaokulu, Orhan Oğuz Ortaokulu, Yazıcılara 5 derslikli İlkokul, Danışmentli ilave 4 derslikli bina yapacağız, Bunlar 2015 bütçesinden yapılacak olanlar, Bazılarında zemin etüt çalışmaları yapılıyor,bazıları ihale aşamasına gelmiş durumda ,diğerleri ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor,2016 yılında ise Eğitim-Öğretimle ilgili planladıklarımız için Kavaklık Mahallesinde bulunan Düğün salonunun arkasındaki Arsaya İlk ve Ortaokul yaparak ,o bölgede hem Erdemir İlkokulu’nun,Hem Cumhuriyet ortaokulunun ikisinin de tekli öğretime geçirilmesi için öğrenci fazlalığını değerlendirebileceğimiz bir okul programı aldırmaya çalışıyoruz,İnşallah bunları 2016 yılında programa aldıracağız,Bunun yanında Gülüç vesile dikmen Orta ve ilk okulu binasını artık daha yeni modern ve fiziki şartları daha iyi olan bir okul planlıyoruz,Bununla da Gülüçteki eğitim öğretimi tekliye düşürmüş olacağız,Bölge bölge baz aldığımız zaman ,Kepez tarafında da ilkokul çalışmamız var,diğer taraflarda var ama o bölgedeki yoğunluğu aza indirecek bir okulu 2016 yılında yatırım programına inşallah aldıracağız.Bunun yanında Atatürk ortaokulumuz yaklaşık 1000 civarı öğrencimizin Eğitim gördüğü okulumuzun güçlendirme ile ilgili çalışmaları devam ediyor.Bunlarla birlikte 2016 için Ereğli’de İlk ve Ortaokullardaki sorunları çözmeyi planlıyoruz,Liseler ise Ankara’dan Valilik nezdinde programa alınıyor.Liseler ile ilgili Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile birlikte Strateji ve Araştırma daire başkanlığı ile görüştük,Ereğlimizin olmazsa olması Ereğli Lisesinin bulunduğu mevcut binadaki sıkıntıların olduğu binanın yerine merkez Anadolu lisesi planlıyoruz,Bununla ilgili 2016 yılında programa alınması ile ilgili taleplerimizi ilettik,Bunun yanında 2 adet meslek lisesi talebimiz var,Meslek lisesi taleplerimiz onaylandıktan sonra bunu il ve ilçe milli eğitim ile birlikte istişare ederek hangi branşta meslekte eğitim olacaklarını birlikte bir karar verilecek,

OLMAZSA OLMAZIMIZ EREĞLİ-ZONGULDAK YOLU

2017 yılında ulaşımla ilgili olmazsa olmazımız Ereğli-Zonguldak yolu inşallah tamamlanmış olacak.2016 yılında ise bunun bir kısmı olan Kepez-Kandilli arası tamamlanmış olacak. Ereğli Zonguldak’a inşallah 2017 yılında daha yakın olacak,daha modern ve kaliteli yollarda gidip geleceğiz,Bir önemli projemiz de Ereğli-Devrek yolu. Bu yolla ilgili Belediye Başkanımız Hüseyin Bey (Hüseyin Uysal ) ve Milletvekilimiz Faruk bey (Faruk Çaturoğlu ) ile birlikte Karayolları genel müdürlüğünde konuyu masaya yatırdık,2016 yılında tek ihale ile güçlü bir firmaya vermek suretiyle, çok önemsediğimiz bu yolu tamamlamak istiyoruz. Ormanlı-Alaplı yoluyla ilgili de önümüzdeki hafta Karayolları Genel Müdürlüğü’nde takibe başlayıp o yolun genişletilmesi talebinde bulunacağız.

TOKİ İLE İLGİLİ SÖYLEMLERE AÇIKLIK GETİRİLDİ

Kdz. Ereğli’de TOKİ ile ilgili çeşitli söylemlerin olduğunu ve bununla ilgilide açıklamalarda bulunan Çakır şunları söyledi; Ereğli’de TOKİ ile ilgili bazı söylemler var,Şu an Ereğli’de TOKİ ile ilgili başlamış bir proje yok,En son TOKİ Başkanı ile yaptığımız görüşmede, arazi çalışmalarına başlanılmasına karar verildi. Araziler belirlendiği zaman ne yapacağımıza hep birlikte karar vereceğiz. Biz Ereğli’de TOKİ konutlarına ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda talep var. Ama bizden önce burada bazı algılar var ,

ORMANLI’DA ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Ormanlı beldemizde, çok modern, üç katlı, ortalama yüz dairelik bir çalışmayı başlattık. Bu proje, Ormanlı için çok önemli. Beldemizde kaloriferli, modern binalar yaparak hem memurların daha fazla kalmasını hem de vatandaşlarımızın daha nezih bir ortamda dairelerinde kalabilmelerini sağlamak istiyoruz. Ormanlı beldemize hayırlı, uğurlu olsun. Önümüzdeki günlerde, inşallah çok daha somut projeleri ortaya koyacağız

4 TERSANECEYİ BİR ARAYA GETİREBİLİRSEK BİR YOL KATETMİŞ OLACAĞIZ

Organize Sanayi Bölgesinde İstihdamla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında gemi tersanecilerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odasında toplantılar yaptık. 4 tersanecimizi de eğer aynı çizgiye getirebilirsek bir yol kat etmiş olacağız, gelemiyorlarsa da biz yine kendilerine destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü orada bir tahliye limanının olması, Organize Sanayinin de kalitesinin artıracaktır.

HEMA TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ BÜNYESİNDE

HEMA artık Türkiye Taşkömürleri Kurumu bünyesinde, HEMA ile ilgili açılan mahkemeler neticelendi.2,5 aylık süre içerisinde yeniden ihaleye çıkılacak. Biz, Cumartesi günlerinin tatil olması ve iki asgari ücretin redevansçılara getirmiş olduğu yüklerin devlet tarafından karşılanıp yüklerinin hafifletilmesini istiyoruz. Bununla ilgili Enerji Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Enerji Bakanımızı Yakın bir zamanda Zonguldak’ta ağırlayacağız, Bu konuyu en kısa sürede netleştireceğiz, gerekirse redevans en aşağı çekilsin, gerekiyorsa 1 TL’ye çekilsin, bunu da ifade ettik. Yeter ki oradaki istihdam alanı yeniden açılsın ve kömür çıkarılsın. Biz, Ereğli’de 850 kişinin çalıştığı bir yerin yeniden üretime dönmesinden yanayız. Bu konuda inşallah iyi bir netice alacağız. Çakır konuşmalarının ardından Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER