HEMA’da mutlu son

Hattat Holding’e bağlı HEMA A.Ş. ile taşeron şirket DENFA’da çalışan madencilerin, işverenin en az 2 asgari ücret ödeme yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle 6 Temmuz 2015 tarihinde başlattıkları mücadele sonuç verdi.

HEMA’da mutlu son


Bartın´ın Amasraİlçesi´nde Hattat Holding’e bağlı HEMA A.Ş. ile taşeron şirket DENFA’da çalışanmadencilerin, işverenin en az 2 asgari ücret ödeme yükümlülüğünü yerinegetirmediği gerekçesiyle 6 Temmuz 2015 tarihinde başlattıkları mücadele sonuçverdi.

Amasra´da faaliyet gösteren şirketin 3 kuyusundaçalışan 306 İşçi işverenin, 11 Eylül 2014 tarihinde torba yasayla yürürlüğegiren düzenlemede yer alan linyit ve taşkömürü çıkarılan madenlerde işçilere enaz 2 asgari ücret ödenmesi yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle 6Temmuz 2015 tarihinde iş bırakmıştı.
Eylemin 5. Günü akşam saatlerinde işçilerinörgütlü olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yöneticileri ile HattatEnerji ve Maden A.Ş. Yöneticileri arasında yapılan görüşmelerde HEMA A.Ş. ileDENFA A.Ş.’de çalışan maden işçilerinin 11 Eylül 2014 tarihinde 6552 sayılı İşKanunu’nda değişiklik yapılmasıyla ilgili TBMM’de onaylanarak yürürlüğe giren“Taşkömürü ve linyit işletmelerinde yeraltında çalışan işçilerin maaşı 2 asgariücretten aşağı olamaz” maddesinden kaynaklanan iki asgari ücret tutarındakimaaşlarının bundan böyle her ay ödenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.
GMİS Yöneticileri ile HEMA ve DENFA şirketlerininyetkilileri 11 Temmuz 2015 tarihinde HEMA Amasra İşletme Müdürlüğü’nde yenidenbir araya gelerek yapılan anlaşmayı imza altına aldılar.
İmza sonrası işçiler, GMİS Yöneticileri, CHPBartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve İl örgütü, TTK dan destek için gelenmaden işçileri, STK temsilcileri yaklaşık 400 araç konvoyu ile Amasra yagiderek, Madenci Anıtı önünde saygı duruşunda bulundular, İstiklal Marşı’nıokudular.
GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan Madenci Anı önünde yaptığı konuşmada eylemedestek veren Amasra ve Bartın halkına teşekkür etti.

Eylemin başarı ilebitirilmesinin ardından işçiler işbaşı yaptılar…

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER