Hemşire hastanede darp edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde görevli bir hemşire, alkollü olduğu ileri sürülen bir kişinin saldırısına uğradı.

Hemşire hastanede darp edildi
İHA- Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde görevli bir hemşire, alkollü olduğu ileri sürülen bir kişinin saldırısına uğradı. 
İddiaya göre, olay, geçtiğimiz pazar günü Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde meydana geldi. Yoğun bakımda görevli hemşire Hüseyin Yapıcı, alkollü olduğu iddia edilen bir kişinin saldırısına uğradı. Yüzüne yumruk darbeleri alan hemşire yaralandı. Olaya sendikalar büyük tepki gösterdi. Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara ve yönetim kurulu üyelerinin de destek verdiği bir basın açıklaması yapıldı. Ufuk Sağlık-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Durmuş Bayık, “Bugün bulunduğumuz bu kurumda hemşire olarak görev yapmakta olan arkadaşımız sağlıkta şiddete maruz kaldı. Ne yazık ki hemşire arkadaşımız alkollü hasta yakınının öfkesinin kurbanı oldu ve darp edildi” dedi. Bayık, Toplum olarak zor günler geçirdiğimiz bugünlerde, gün geçmiyor ki sağlık sektöründe hazin bir vaka ile karşılaşmayalım. Pazar günü yaşanan menfur olay biz sağlık çalışanlarını derinden yaraladı. Hastanemizde çalışmakta olan hemşire Hüseyin Yapıcı ne yazık ki hasta yakınının bir anlık öfkesinin kurbanı oldu ve şiddete maruz kaldı. Tüm toplumumuzu derinden yaralayan kardeşlik bağlarımızı sarsan şiddete artık dur denilsin istiyoruz dedi. 
Kalabalık sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı. 


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER