Her an her şey olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, koalisyon görüşmeleri konusunda Meclis´te her an her şeyin olabileceğini söyledi.

Her an her şey olabilir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, koalisyon görüşmeleri konusunda Meclis´te her an her şeyin olabileceğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Zonguldak’ın Muslu ve Çatalağzı beldelerinde yapılmak istenen yeni termik santrallere karşı eylem yapan yöre halkına destek olmak üzere bölgeye giden 19 milletvekilinden biri olan Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Binası´nda basın toplantısı düzenledi. Zonguldak’ta yaşanan süreci ve koalisyon kurma çalışmalarını değerlendiren Biçer, AK Parti ve CHP arasında süren koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmaması halinde görevlendirmenin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi gerektiğini kaydederek, “Şuandaki süreç başkaydı, bundan sonraki süreçte genel başkanımız görevlendirilirse bambaşka bir rotada gidebileceğine inanıyorum. Hiçbir şey bitmiş değil” dedi.

TÜRKİYE´DE BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK
Biçer, “Zonguldak’ta çok dar bir alanda Muslu ve Çatalağzı beldelerinde yaklaşık 2 kilometrekarelik bir sınır içerisinde 3 tane termik santral var. Dördüncüsünün inşaatı devam ediyor. 5’inci ve 6’ncı için yapım aşaması yani karar aşaması ÇED raporunun alınma aşamasında biz olaya müdahil olduk. Çok dar bir alanda olduğu için bu dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dar bir metrekarede 5 tane, 6 tane büyük termik santralin halihazırda olduğu bir yer yok. Bunun ilk ve tek örneği. Zonguldak’taki durumun Türkiye’de başka bir örneği yok. Bu kadar dar bir alanda 6’ncı termik santral için ÇED raporu alınıyor oluşu ne insanlıkla, ne doğa bilinciyle, ne insan sağlığıyla, ne insan sevgisiyle, ne insan ve diğer tüm canlıların yaşam hakkıyla ilgili olarak hiçbir vicdanın, insani duygunun kabul edemeyeceği bir olay. Bu alandaki kül menzili 25 kilometre. Yani oradan çıkan külün 25 kilometreye kadar gittiği bir alanda, 22 kilometre sınırda Zonguldak’ın ve çevre illere dağılan içme suyu barajının 22 kilometre olduğu gibi bir gerçek var ortada. Zonguldak ve çevresinde şu anda domates ve biber de dahil hiçbir çeşit sebze ve meyve yetişemiyor. Zonguldak ilindeki kanser vakaları o kadar hızlı bir şekilde artmış ki insanları biliyorsunuz her zaman koruyucu hekimlikle koruyup kollamak daha ucuz ve daha kolayken, devlet bunu yapmamış son iki sene içinde masrafları binlerce lira daha fazla olan bir onkoloji hastanesi kurmuş. Yani orada çevreyi kirlettiği, suyu kirlettiği, doğayı kirlettiği için insanlarını kanser yapmış. Bir de onları tedavi edebilmek için çok yüksek meblağlarla para harcayıp yalnızca Zonguldak’taki kanser vakalarını tedavi edebilmek için bir onkoloji hastanesi kurmuş” diye konuştu.
Halkın örgütlenmesiyle birlikte CHP’li heyet olarak ÇED raporu tartışmalarında adeta dişe diş bir mücadele verdiklerini kaydeden Biçer, “5’inci ve 6’ncı termik santralin yapımı aşamasında ÇED raporunun alınması konusunda bu aşamada engel olduk. Yani 5’inci ve 6’ncı termik santralin yapımına şuanda ÇED raporuyla engel olmuş olduk” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN GÖREVLENDİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Son günlerde yaşanan terör olaylarına ve AK Parti ile CHP arasında devam eden koalisyon görüşmelerine de değinen Biçer, “Bu sürecin biran önce tabi ki bitmesini, dökülen kanın bir an önce dinmesini ve hep söylediğimiz gibi anaların ve hiçbirimizin ağlamamasını istiyoruz. Sürecin bir an önce sağlıklı ve geniş tabanlı bir hükümete sahip olarak bütün vatandaşımızın talep ettiği gibi 7 Haziran’da sandığa yansıttığı gibi geniş tabanlı bir koalisyonla çözülmesini istiyoruz. Bugün sonuç açıklandığında eğer koalisyon kurulmamış olursa bizim talebimiz özellikle kişisel talebimiz söylemek istiyorum. Bir an önce genel başkanımızın görevlendirilmesi ve genel başkanımızın da engin sağduyusu ve tecrübesi doğrultusunda hükümetin kurulması yönünde derhal radikal adımlar atacağına inanıyorum. Talebimiz bu yöndedir. Genel başkanımızın görevlendirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HER AN HER ŞEY OLABİLİR
Bir gazetecinin MHP’nin hiçbir şekilde koalisyonda yer almayacağını açıkladığını hatırlatması üzerine Biçer şunları söyledi:
“Seçimlerin olduğu 7 Haziran’dan sonraki kısa tecrübemde şunu gördüm. Şu anda söylediğiniz hiçbir şeyin bir saat sonra geçerli olmadığını gördüm. Dolayısıyla ben her dakika bir sürpriz de bekliyorum. Meclis´te oylamalar sırasında şahit olduklarımız, bizzat ikili ilişkilerde konuşup 5 dakika sonraki oylamada bambaşka bir oylamanın gerçekleştiği bir Meclis´te her an her şey olabilir diye bakıyorum. Şu andaki süreç başkaydı, şu andan sonraki süreçte genel başkanımız görevlendirilirse bambaşka bir rotada gidebileceğine inanıyorum. Hiçbir şey bitmiş değil. Biz kesinlikle radikal ve cesur adımlar atarsak yani topu biraz sert oynarsak mutlaka bir yere varacağını düşünüyorum. Öyle oynamamız gerektiğini de düşünüyorum. Bu çok önemli bir süreç. Mutlaka daha cesur, daha radikal ve sarsıcı adım atmamız lazım diye düşünüyorum. Yeter ki hareket sırası bize gelsin. Görevlendirme bekliyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER