Hesap cinayetine müebbet hapis talebi

Zonguldak’ta bir birahanede hesabın fazla gelmesi üzerine çıkan tartışmada garsonu bıçaklayarak öldüren tutuklu sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Hesap cinayetine müebbet hapis talebi
Zonguldak’ta bir birahanede hesabın fazla gelmesi üzerine çıkan tartışmada garsonu bıçaklayarak öldüren tutuklu sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık hakkında haksız tahrik indiriminin de uygulanmasını talep etti.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ayhan A. ile hayatını kaybeden Erkan Akça’nın yakınları katıldı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Çaycuma ilçesinde meydana gelen olayın tutuklu sanığı Ayhan A.’nın birahanede fazla gelen hesaba itiraz etmesi sonucu çıkan kavgada işyeri çalışanı Erkan Akça bıçaklanarak hayatını kaybetmişti.
“Kasten Öldürme” suçundan yargılanan Ayhan A., olay anında ölümle tehdit edildiğini söyleyerek dört kişinin iki kez kendisini yere düşürerek sopalarla saldırdığını anlattı. Tutuklu sanık Ayhan A., Olayı tüm samimiyetimle anlattım. Olayda 4 kişi beni iki sefer yere düşürmek suretiyle sopalarla saldırdılar. Ayrıca küfür ve hakaret de ettiler. Ölümle de tehdit edildim. Kaçamayacağımı anlayınca ölüm korkusu ile bıçağı çıkardım. Olay bu şekilde olmuştur. Pişmanım dedi.
Hayatını kaybeden Erkan Akça’nın ise otopsi sonucunda kesin ölüm sebebinin kesici delici alet yaralamasına bağlı iç organ harabiyeti ve kanama sonucu meydana geldiği belirtildi.
Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı mütalaasında ise kasten öldürme suçu işlendiğini belirterek tutuklu sanık Ayhan A.’nın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı ayrıca tutuklu sanık Ayhan A.’nın hesaba itiraz etmesi sonucu eylemini gerçekleştirdiği, kavga sırasında yanındakilerin kendisine saldırdıkları yönündeki savunmasının aksini ispat eden delil bulunmadığından haksız tahrik indirimi, cezaevinde geçirdiği sürenin hükmolunacak olan hapis cezasından indirilmesi talebinde bulundu.
Mahkeme; duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER