Heyelan, bayram sabahı evlerini boşalttırdı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde heyelan sebebiyle bir mahalle tahliye edildi.

Heyelan, bayram sabahı evlerini boşalttırdı

Devrek ilçe merkezinde bulunan Karşıyaka Mahallesi sakinleri Ramazan Bayramı’na evsiz girdi. Mahallenin yüksek kesimlerinden itibaren meydana gelen heyelan evlere ulaştı. Arazide ve bahçelerde çatlaklar meydana geldi. Mahalle sakinleri gece heyelan korkusu sebebiyle uyuyamadı.

Evlerinin önünde sabahlayan mahalle sakinleri gece boyu ekiplerin yardımıyla evlerini boşalttı. Devrek Arama Kurtarma Eğitim Merkezi Derneği ve Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Suüstü Arama Kurtarma ekipleri günün ilk ışıklarına kadar mahalle sakinlerine yardım etti.

Arazide ise heyelanla birlikte insan boyunda çukurlar meydana geldi. Bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Evlerin yakınında bulunan İmam Hatip Lisesi ve liseye ait öğrenci yurdunda hasar meydana geldi.
Mahalle yolundaki kaldırım taşları ise heyelanla birlikte zarar gördü.

BAYRAM GÜNÜ EVLERİNİ BOŞALTTILAR
Heyelan sebebiyle evinde hasar meydana gelen Mehmet Sarıoğlu bayram günü böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade etti. Evindeki eşyaları mahalle sakinleri ile birlikte sokağa taşıyan Sarıoğlu, “Bizi sokakta bırakıp gittiler. Bize bu bayramda nereye gideceksiniz diye soran yok. Bir tek Belediyemizden ve belediye başkanımızdan Allah razı olsun. İtfaiye müdürüm kardeşinin evini açtı. Geçici olarak oraya yerleşeceğiz. Biz bu evde iki aile kalıyorduk. Oğlum eşi yeni doğum yaptı. Hastaneye gitti çocuklarını almaya. Çocuklarını başka bir eve götürecekler. Bayramı orada geçirecekler. Ben de bayramı başkasının evinde geçireceğim” şeklinde tepkisini dile getirdi.
 
“HERKES BAYRAM GEÇİRİYOR, BİZ ACI ÇEKİYORUZ”
Mahalle sakinlerinden Cemali Yemelek ise meydana gelen çatlaklar sebebiyle evlerini boşalttıklarını ifade etti. Mahalle sakinlerinin kendi çaresine baktığını söyleyen Yemelek “Burada heyelan meydana geldi. Ama sahip çıkan olmadı. Şu an olduğu gibi dağ aşağıya indi. Burada bütün evler tehlike altında. Bunun sonucu ne olacak biz de bimiyoruz. Dün gece sıralarında çatlaklar oldu. Evleri boşalttık. Sonucu ne olacak bilmiyoruz. Artık bunun yetkilileri kimse yardım etsin. Herkes bayramı güzel bir şekilde geçirirken burada insanlar acı çekiyorlar. İnsanlar kendi çaresine bakmaya çalışıyor.kalacak bir yerimiz yok. Bu çatlakların içine adam saklasan adamı bulamazsın” dedi.
Mahalle sakinlerinden Soner Susam da yetkililerin mahallede risk analizi yapıldığını hatırlatarak “Burada evler boşaltıldı. İmam Hatip bölgesinde ve yollarda hasar meydana geldi. Zaman zaman kaymalar meydana geliyor. Burada yaşanan olaydan dolayı insanların psikolojisi bozuldu. İnsanlar uyumuyor. Uyku diye bir şey yok. Evleri boşaltıyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Ankara’dan ekiplerin gelerek bölgede inceleme yapacağı belirtildi. Tahliye edilen vatandaşlar ise yurt ve pansiyonlara yerleştirilirken evlerin gün içerisinde tamamen boşaltılacağı belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER