Heyelan nedeniyle 361 kişi tahliye edildi

AFAD Zonguldak İl Müdürü Ahmet Güngör, Devrek ilçesinde 361 kişinin tahliye edildiği bölgede heyelanın genişleyerek devam ettiğini ifade etti.

Heyelan nedeniyle 361 kişi tahliye edildi
İHA- AFAD Zonguldak İl Müdürü Ahmet Güngör, Devrek ilçesinde 361 kişinin tahliye edildiği bölgede heyelanın genişleyerek devam ettiğini ifade etti. 
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak´ın Devrek ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda ailenin mağdur olduğu heyelanla ilgili bilgi veren Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör, 361 kişinin bölgeden tahliye edildiğini ifade etti. Heyelanın genişleyerek devam ettiğini söyleyen Güngör, buna karşılık çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Heyelan bölgesinin afet bölgesi olarak ilan edildiğini dile getiren Güngör, şu ifadelere yer verdi:
Heyelan bölgesinde arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde toplam 86 binada 187 daire, 361 kişi tahliye ettik. Alanda AFAD olarak biz şu ana kadar 82 vatandaşımız kira yardımı için başvuruda bulundu. Karayolları alanda jeofizik ve jeolojik çalışmalarını yapıyorlar. Sondaj makineleriyle çalışmalarını tamamlamak üzereler. Ayrıca Devlet Su İşleri dere kenarında derenin kapanma riskine karşı gerekli tedbirleri aldılar yine üniversitemizde alanda çalışmalarını aralıksız sürdürerek alandaki gelişmeleri takip ederek bizlere bilgi veriyorlar ve bizlerde alınması gereken önlemleri alarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bölgede heyelan zaman zaman devam etmektedir. Gerektiği zaman tehlike içinde yer alan evleri boşaltma yoluna gidiyoruz vatandaşımızın can ve mal güvenliği açısından. Heyelan genişleyerek devam ediyor. Zaten yıllar önce burası aktif heyelan bölgesi olarak ilan edilmiş ama buna rağmen binalar yapılmış. Şuanda burası afet bölgesi ilan edilmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER