Hüseyin Uysal, 1 yıllık hizmetleri slayt ile anlattı

Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen Karadeniz Ereğli Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumu öncesi, CHP grubunun 1 yıllık faaliyet raporuna yaptığı eleştirileri slâyt gösterisi ile cevaplayan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eleştirilerin tamamen muhalefet duygularıyla yapıldığını söyledi.

Hüseyin Uysal, 1 yıllık hizmetleri slayt ile anlattı

AtatürkKültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen Karadeniz Ereğli Belediyesi Nisanayı Meclis Toplantısının ikinci oturumu öncesi, CHP grubunun 1 yıllık faaliyetraporuna yaptığı eleştirileri slâyt gösterisi ile cevaplayan Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, eleştirilerin tamamen muhalefet duygularıyla yapıldığınısöyledi.

Göreve geldiği 08 Nisan 2014’ten bu yana 1 yıllık süreçiçinde yapılan hizmetleri, fotoğraflı slâyt gösterisi ile meclise anlatanBaşkan Uysal, hükümet ile belediyenin uyumu sayesinde ulaştırma, su hattı veşehrin alt yapısının yenilenmesi gibi konulardaki çalışmaların sürdüğünükaydetti.

Sosyal belediyecilik konusunda da çok duyarlıolduklarını vurgulayan Başkan Uysal, insan odaklı hizmeti ön plandatuttuklarını söyledi. Başkan Uysal, toplumun çok fazla okumadığı için okumayıve okutmayı teşvik amaçlı minik kütüphaneler kurduklarına da dikkat çekerek,okumaya her zaman önem verdiklerini ve bu yüzden sosyal projelerde eğitimi önplana çıkardıklarını belirtti.

Ramazan ayında 60 bin kişiye iftar verdiklerini, 30 binkişiye taziye yemeği verildiğini ve 5 bin kişiye de gıda yardımındabulunduklarını hatırlatan Başkan Uysal, camilerin temizliğinden, okullarınboyanmasına, yaşlıların ve engellilerin evlerinin temizlenmesinden, EngelliKoordinasyon Merkezi’ne kadar yapılan faaliyetlerin sosyal belediyecilikolduğunu kaydetti.

Atatürk Anıtı yanındaki heykellerin kaldırılmasınayönelik eleştirilere ise, “Yine yapın 10 kez yıkarım. Bu nasıl Atatürkçülük!”diyen Başkan Uysal, Ereğli’ye mal olmuş tarihi ‘Anıt Ağaçları’da korumayaaldıklarını ve bunların altında döner satılamayacağını belirterek, “Bizbelediye olarak yeşile, ağaca ve çevreye her zaman önem vereceğiz.” dedi.

Ayrıca Karadeniz Ereğli’de yapılması planlanan TÜBİTAK4007 Bilim Şenlikleri’nin desteklenmesi için Başkan Uysal’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Belediyenin çeşitli müdürlüklerine araç-gereçalınmasıyla ilgili gündemin diğer maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER