İçmesuyu ve arıtma ihtiyacı uzun vadede çözüme kavuşuyor…

İçmesuyu ve arıtma ihtiyacı uzun vadede çözüme kavuşuyor…

İçmesuyu ve arıtma ihtiyacı uzun vadede çözüme kavuşuyor…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Suİşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Zonguldak Ereğli’nin içmesuyu ve arıtmaihtiyacını uzun vadede çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Proje ilebölgeye menba kalitesinde su temin edeceklerini belirten Orman ve Su İşleriBakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ereğli İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisiile Ereğli ilçe merkezi ve civar yerleşim yerlerine yılda 25,6 milyon metreküparıtılmış içme suyu temin edeceğiz” dedi.

İçmesuyu Projesi’nde Çalışmalar HızlaDevam Ediyor

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 27kilometre uzunluğunda inşa edilecek Ereğli İçmesuyu İsale Hattı’nın fizikigerçekleşme oranı yüzde 64’e ulaştı. Proje kapsamında arıtma tesisindenalınacak su ile Ereğli ilçe merkezi, Gülüç, Delihakkı, Ören yerleşim yerleri vecivar yerleşim yerlerine yılda 25,6 milyon m3içmesuyu teminedilecek.

Çalışmaların hızla devam ettiği Ereğliİçmesuyu Arıtma Tesisi’nde ise Kızılcapınar Barajı’ndan alınacak su, 6 km’likana isale hattı ile inşa edilecek içmesuyu arıtma tesisine getirilecek. Fizikigerçekleşme oranı yüzde 98’e ulaşan tesisin tamamlanması ile yılda 25,6 milyonm3arıtılmış su Ereğli ilçesine verilecek.Ereğli İçmesuyu İsaleHattı ve arıtma tesisi hizmete alındığında şehre “İnsani Tüketim Amaçlı SularHakkındaki Yönetmelik”e uygun yüksek standartlı içmesuyu temin edileceğinivurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tek merkezden işletilen modern birtesis inşa edileceği için su maliyetleri düşecek. Ayrıca, tesisin depolamalıolması sebebiyle güvenilir bir kaynaktan su temini sağlanarak, şehrin uzunvadeli içmesuyu ihtiyacı güvence altına alınmış olacak” diye konuştu.

Zonguldak’a Yatırım Sağanağı

DSİ tarafından 2003-2016 yılları arasındaZonguldak’a takriben 309 milyon TL yatırım yapıldığının altını çizen BakanProf. Dr. Veysel Eroğlu 2003 yılından bugüne kadar Zonguldak’ta
2 adet içmesuyu tesisi tamamladık ve toplamda 210 bin kişiye yılda 35,52 milyonmetreküp içmesuyu temin ettik. 2019 yılı sonuna kadar 3 adet içmesuyu tesisinidaha hizmete alarak, toplamda 110 bin kişi için yılda ilave 25,6 milyonmetreküp içmesuyu sağlayacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 08:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Resistor
Resistor - 7 yıl Önce

mevcut durumda su zaten çok ucuza üretiliyor.

SIRADAKİ HABER