Icraatlarım, yapacaklarımın teminatıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı Zeki Çakan, Bir ilin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik seviyesi, o ilin ulaşım imkânları ile doğru orantılıdır” dedi.

Icraatlarım, yapacaklarımın teminatıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı Zeki Çakan, Bir ilin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik seviyesi, o ilin ulaşım imkânları ile doğru orantılıdır” dedi.

Zonguldak’ın bugüne kadar karayolu ulaşım imkanlarının arzu edilen seviyeye ulaşmadığını belirten Çakan yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Bartın’lı hemşehrilerim beni 1995 yılında milletvekili olarak görevlendirdiklerinde önem verdiğim konu, Bartın’ın ulaşım imkânlarını arttırmak ve Bartın’ı İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan penceresi olmasını sağlamak olmuştur. Dolayısıyla bölgemizde yani Zonguldak’ta aynı çalışmalardan yararlanacaktır. Tabi ki bu konuda Bartın milletvekili, Grup Başkan vekili, Komisyon Başkanı ve Bakan olarak çok gayret sarf ettim ve çok önemli adımlar atılmasını sağladık. En önemli adım, Bartın-Amasra-Kurucaşile-Çakraz-Cide-Abana-Sinop devlet yolu projesiydi. Bu proje, 1997-1998 çalışma döneminde ihale edildi ve başlatıldı. Batı Karadeniz sahil yolu olarak geçen bu yol çalışmaları halen devam etmektedir.

“ZONGULDAK KARAYOLLARI YÖNÜNDEN MUTLAKA RAHATLAMALIDIR”

Zonguldak karayolları yönünden mutlaka rahatlamalıdır. Bazı yol çalışmaları devam etmektedir. Emeği geçenleri kutluyorum. Ancak, çalışmalar gerçekten yetersizdir. Bu hızla devam edildiği takdirde kısa sürede çözüm bulanamayacağı aşikârdır.

“EREĞLİ YOLU YILLARDIR BİTİRİLEMEMİŞTİR”

Yıllardan beri devam eden Ereğli yolu hala bitirilememiştir. Bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalıdır. Keza Dorukhan tüneli Zonguldak arası yapılan yol çalışmaları iyi takip edilmeli ve süratle bitirilmelidir. Saltıkova çevre yolu yapılmalıdır. Mithat Paşa 1, Mithat Paşa 2 tünellerinin yapımı hızlandırılmalı, bu yol programına derhal Kilimli sahil yolu birleştirme ve Filyos’a ulaştırma programı eklenmelidir. Böylece Saltıkova (Kokaksu) havaalanı ile Zonguldak yolu da kısalmış olacaktır. Bahsettiğim bu yol Batı Karadeniz sahil yolu ile Bartın üzerinden Sinop’a ulaştırılmalıdır. Böylece aynı zamanda Doğu Karadeniz yoluna da bağlanmış olacaktır.

“ÇÖZÜM GETİREBİLMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUM”

İşte tüm bu konulara çözüm getirebilmek için göreve talip oldum. Bilgi birikimim, tecrübem, bu güne kadar yürüttüğüm görevlerdeki icraatlarım, yapacaklarımın teminatıdır. Zonguldak’ımızın problemlerine, 7 Haziran seçimlerine kadar tek tek değinerek bu konuda yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaşacağımı belirtir, bu düşüncelerle tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER