İki yeni KHK yayımlandı!

İki yeni KHK yayımlandı!

İki yeni KHK yayımlandı!

675 sayılı KanunHükmünde Kararname’ye göre; 2’si general 39 Türk Silahlı Kuvvetleri personelimeslekten ihraç edilenler listesinden çıkarıldı.

675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ler ResmiGazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yegöre; 2’si general 39 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli meslekten ihraçedilenler listesinden çıkarıldı. Ayrıca TBMMde 32, Yargıtayda 183 personelmemurluktan çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 31, AFADda 1, TBMMde 3personel göreve iade edildi. Bin 82 Emniyet personelinin rütbeleri alındı.

Olağanüstü Hal(OHAL) kapsamında çıkarılan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile içerisindeÖzgür Gündem Gazetesi’nin de bulunduğu bazı gazete ve basın yayın kuruluşlarıkapatıldı.

Terör örgütlerineveya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyettebulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veyailtisakı yahut bunlarla irtibatı olan; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma GenelKomutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından çok sayıda kişi, başka hiçbirişleme gerek kalmaksızın görevinden çıkarıldı. Bu kişilerin, mahkumiyet kararıaranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetlerinin alındığı ve yaptıkları teşkilatayeniden kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri,doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerindebulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetimkurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevlerinin de sona ermiş sayılacağıbildirildi. Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin vepilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamukonutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edileceğikaydedildi.

Kararname ileceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerininüyeliklerinin sona erdiği ve 10 gün içinde 14.6.2001 tarihli ve 4681 sayılıCeza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda belirlenenusule göre yeniden seçim yapılacağı ifadesi yer aldı.

158 kişinin öğrencilikle ilişkisi kesildi

Kararnameye göre yurt dışında eğitim gören öğrencilerdenmilli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen ve FET֒ye aidiyeti, iltisakıveya irtibatı olduğu tespit edilen 158 kişinin öğrencilikle ilişiğikesildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER