İkinci kez gözaltına alınan belediye başkanı tutuklandı

İkinci kez gözaltına alınan belediye başkanı tutuklandı

İkinci kez gözaltına alınan belediye başkanı tutuklandı
Zonguldak’ta FETÖ soruşturması kapsamında serbest bırakıldıktan sonra ikinci kez gözaltına alınan Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve adliyeye çıkartılan 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Zonguldak ve Çaycuma ilçesinde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 10 şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 10 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.
Öte yandan, geçtiğimiz ay FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve iş adamı H.Ü., jandarma tarafından yeniden gözaltına alındı. Dün akşam itibariyle gözaltına alınan Başkan Kalaycı ve H.Ü. sabah saatlerinde çıkarıldıkları Zonguldak Adliyesi’ne nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.
Nöbetçi mahkemede ifade veren Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve işadamı H.Ü.’nün tutuklanmasına karar verildi. Başkan Kalaycı ve işadamı H.Ü.; adliye çıkışında jandarma aracına bindirilmek istendi. Bu sırada ellerini havaya kaldıran yakınları ise gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştılar.
Başkan Kalaycı ve H.Ü.’nün araca bindirildiği sırada gazetecilerin üzerine yürüyen yakınları gazetecilere tepki gösterdiler. Arbedede ise bir gazetecinin gömleği yırtıldı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği olayda basın mensuplarına hakaret eden şüphelilerin yakınları; adliye binasının önünden uzaklaştırıldılar.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER