İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ETKİNLİK

‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanı alabilmek için etkinlik düzenlendi

İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN  ETKİNLİK

gundemeregli.com-Kdz Ereğli´de, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle, yeni doğan bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesinin önemi değindi.

Ereğli Belediyesi Liman İşletme Şefliğine gelen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanı alabilmek için il genelinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini söyledi. Bebeklerin, 2 yaşına kadar emzirilmesi gerektiğini anlatan Kaya, şunları anlattı:
“Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında, Dünyü Sağlık Örgütü’nün önerdiği programa göre; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması. İlk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6’ıncı aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam ettirilmesinin önemi vurgulandı. Bu şekilde tüm bebeklerin, yaşama sağlıklı başladığı, ayrıca beslenme bozukluklarının önlenmesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarının düşürülmesi mümkün olmaktadır. Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması hedeflenmektedir.”
İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın da katıldığı etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü ile Karadeniz Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından oluşan gurup, ‘Anneler ilk 6 ay sadece anne sütü’ yazılı afişin olduğu tekneyle, kıyı şeridinde gezinti yaptı.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER