İl Sağlık Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı yapıldı
Sağlık Bakanlığının emirleri doğrultusunda “ Binaların Yangından Korunma Hakkında Yönetmelik “ kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan personellere yönelik Sivil Savunma Uzmanlığının organize ettiği yangın söndürme eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi. 

Sağlık Müdürlüğü bahçesinde Sivil Savunma Uzmanı Aysel Baysal ve Kartal Yangın Söndürme Sistemleri Bölge Sorumlusu Şenol Şen ve Eğitim Uzmanı Tuncay Eraslan tarafından yangın söndürmede kullanılan malzemeler hakkında bilgiler verildikten sonra deney kazanı içinde ateş yakılarak çalışanlara yangın söndürme cihazları ile ateşin söndürülmesi işlemi yapıldı. Böylece herhangi bir yangının başlangıcında yangın söndürme tüplerinin piminin çekilerek tereddüt etmeden yangına müdahale etmenin önemi de gösterilerek anlatıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise tatbikatla ilgili olarak şöyle dedi:

Her yıl bu tatbikatların çalışanlarımızın katılımıyla yapılarak yangının günlük hayatımızda büyük bir tehlike olduğu hatırlatılıp, konunun ciddiyeti çalışanlarımıza yangın söndürme cihazlarının kullanımının yangın anında heyecanlanmadan nasıl kullanılacağı teker, teker personellerimize öğretilerek hazırlıklı olmaları sağlanmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER