İlçe Müftülüğünce “İstiklal Marşını güzel okuma” yarışması düzenlendi.

Kdz. Ereğli Müftülüğünce Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79.yıldönümü nedeniyle, lise ve ortaokullar arası “İstiklal Marşını güzel okuma “ yarışması düzenlendi. Yarışmaya liselerden 15 öğrenci, ortaokullardan ise 18 öğrenci katıldı.

İlçe Müftülüğünce “İstiklal Marşını güzel okuma” yarışması düzenlendi.



Kdz. Ereğli Müftülüğünce Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79.yıldönümü dolayısıyla, lise ve ortaokullar arası “İstiklal Marşını güzel okuma “ yarışması düzenlendi. Yarışmaya liselerden 15 öğrenci, ortaokullardan ise 18 öğrenci katıldı.

Kdz. Ereğli İlçesi Safa Cami Eğitim ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler İstiklal Marşını güzel okumak için jüri önünde ter döktüler. Duygulu anların yaşandığı yarışmada öğrenciler ve dinleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı. İlçe Müftüsü Recai Albayrak amaçlarının öğrencileri sadece yarıştırmak olmadığını asıl maçlarının milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve geçmiş tarihimizle gelecek nesiller arasında bir köprü oluşturmak olduğunu dile getirdi. Yarışma sonunda Jüri üyelerinin vermiş olduğu kararla;

ORTAOKUL KATEGORİSİN’DE;

Birinci; Ervanur Yiğit ( Şehit Madenciler Ortaokulu)

İkinci; Nazlı Yılmaz (İsmet İnönü Ortaokulu )

Üçüncü; Nazar Sarıca (Çiğdemli Köyü Ortaokulu)

ORTAOKUL MANSİYON

Ömer Yılmaz (Cumhuriyet ortaokulu)

LİSE KATEGORİSİ

Birinci; Merve Meral (Merkez Anadolu Lisesi)

İkinci; Huri Beyzanur Gülen (Kandilli Meslek ve Teknik Anadolu lisesi)

Üçüncü; Evin Bal (Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi )

LİSE MANSİYON

Emine Aslıkara (Armutçuk Anadolu lisesi) dereceye giren öğrenci oldular.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ 27 ARALIK PAZAR GÜNÜ VERİLECEK

Öte yandan, Müftü Albayrak 27 Aralık Pazar günü saat:13.00’de Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilecek ve Eğitimci Yazar Mustafa Turan’ın konuşmacı olarak katılacağı programla ilgili ;”Kdz. Ereğli Belediyesinin katkılarıyla milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79.yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan anma programına tüm Ereğli halkını davet etti.

Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilecek program şu şekilde; Açılış, Saygı duruşu ve istiklal marşı, Kuran-ı kerim tilaveti, açılış konuşması Recai Albayrak, Konferans sunumu, Kaside ve ilahi sunumu, İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşını okuması, Hediye takdimi, Kapanış

Konu: Kültürümüzde M.Akif Ersoy

Konuşmacı: Mustafa Turan (eğitimci-yazar)

Yer: Gülüç Büyük Anadolu Hotel

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER