İlginç helikopter kamerası ilgi odağı oluyor

Almanya’da yaşayan 54 yaşındaki Recep Karabacak isimli vatandaş, memleketini insansız hava aracına benzeyen “Helikopter kamera” ile tanıtıyor.

İlginç helikopter kamerası ilgi odağı oluyor
gundemeregli.com- Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çömlekçi köyünden olan ve Almanya’da yaşayan 54 yaşındaki Recep Karabacak isimli vatandaş, memleketini insansız hava aracına benzeyen “Helikopter kamera” ile tanıtıyor. 

Çaycuma ilçesine bağlı Çömlekçi köyünden olan ve Almanya´da maden işçisi olarak çalıştıktan sonra emekli olan Recep Karabacak, Filyos beldesinin tanıtımını ve Çaycuma ilçesine bağlı civar köyleri helikopter kamera ile tanıtmaya başladı. Almanya’dan bin euro’ya aldığı aleti Türkiye’ye getiren Karabacak, Filyos beldesinin çekimlerini havadan yaptı. İnsansız hava aracına benzeyen alet ise çevreden de büyük ilgi odağı görüyor. Karabacak, helikopter kameranın bağlantısını cep telefonuna yüklediği uygulama ile istediği noktadan görüntüsünü rahatlıkla alarak izleyenlerine sosyal medya üzerinden izlettirme imkanı sağlıyor. 3 adet batarya ile çalışan ve joysticiği olan helikopter kameranın yaklaşık 6 kilometre uzaklığa gittiğini belirten Karabacak bu ilginç aleti şöyle tanıttı: 

“Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Çömlekçi köyündenim. Yurt dışında kalıyorum ve bu sene Filyos tanıtımı için büyük bir değişiklik yaptım. Filyos’u çeşitli yerlerinden izleyicilere göstermek istedim. Çok başarılı oldu. Elimde güzel görüntüler var. Bu aletin ismi DJI Phantom olarak biliniyor. Bu alet zatalit üzerinden doğru gprs sistemi ile çalışıyor. Görüntüleri cep telefonu ile izleme imkanım var. Bu da büyük bir teknolojidir. Bu zamana kadar hiçbir yerde görmediğim bir sistem. İlgimi çekti. “Ben Filyos için ne yapabilirim” dedim. Çok memnunuz. Filyos tanıtımında büyük bir başarı elde ettik. Bu aletle deniz tarafından sahilleri çektim. Şehir merkezini çekmeye fırsat bulamadım. Bunun yanında Filyos, Türkali ve Çömlekçi köyü ilerde artık Gökçeler köyü var. Filyos’un köyleri daha çekecek yer çok ama zaman yeter mi bilemiyorum. İki hafta izinim var. İki hafta içerisinde halletmeye çalışacağım.”



KÖPEKLER HELOPTER KAMERAYI UFO SANDI

Gurbetçi Recep Karabacak, Filyos sahilinde deneme çekimi yaptığı sırada sahilde gezen 3 köpek havada tur atan helikopter kamerayı “Ufo” sanarak birden koşmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika boyunca havada olan aletin peşinden koşan köpekler ise çevredeki vatandaşlar tarafından keyifle izlendi.
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER