İLGİNÇ HIRSIZLIK

İLGİNÇ HIRSIZLIK
gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde elektrik direği ile su kuyları arasında bulunan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki elektrik kablosu çalındı. Şalteri indirerek elektrik direğine tırmanan hırsız, 1900 ev ve iş yerini 8 saat susuz bıraktı.
Edinilen bilgiye göre, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesine su ihtiyacını sağlayan su kuyularının elektrik kabloları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Sabah saat 06.30 sıralarında beldeye suyun gelmemesi üzerine bölgede inceleme başlatan Saltukova beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, yaklaşık 1900 su abonesine hizmet veren su kuyularının bulunduğu bölgede yaklaşık 10 metrelik kablonunun kesilmiş olduğunu tespit ettirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede kesilen kabloları ve zanlıları aradı. Hırsız yada hırsızların, elektrik direği yakınında bulunan ana trafodan şalteri indirerek, direğe tırmandığı belirlenirken, belde ise 8 saat boyunca susuz kaldı.
Olay yerinde yürütülen adli çalışmanın ardından ise olay yerine çağrılan elektrikçiler tarafından yeni kablolar döşendi. Belde halkı 8 saat susuz kalırken, belediye ise olaydan yaklaşık 3 bin TL´lik zarar gördü.
Su pompalarının durmasına sebep olan hırsızlık olayına şaşırdıklarını belirten Saltukova beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, kesilen kabloların ise sadece hurda olarak satılabileceğini ve bununda fazla bir para kazandırmayacağını sözlerine ekledi. Yaklaşık 8 saat susuz kalan belde halkına yeni kablonun döşenmesinin ardından yeniden hizmet verebildiklerini kaydeden Düzlü, yaşananları ise şöyle anlattı:
&[#]8220;Belediyemize ait Çayköy mevkisinde su kuyularının bulunduğu bölgede şebekelerimiz var. Bu şebekelerimizle su kuyularımızı beslemekteyiz. Düzenli olarak özellikle su sarfiyatının yaz aylarında artması sebebiyle bizim bu konuda yoğun çalışma yapmamız gerekiyor. Sabah saat 06.30 sıralarında suyun kesildiğini fark ettik. Yaptığımız çalışma sonrasında ana şebekemizin hatlarının kesildiğini gördük. Jandarma ile irtibat kurduğumuzda ve elektrikçilerin gerekli çalışmasını yaptıktan sonra bu hattın hırsızlık amacıyla çalınmış olduğu kanaatine vardık. Elbette bunlar üzücü olaylar. Buradan çalınan kabloların hurda niyetine satılmış olmasına rağmen ekonomik bir değeri yok. Belediyemiz maliyeti ile çözülebilecek sıkıntılar ama önemli olan belde halkımızın geçici olarak susuz kalması ve her şeyden önemlisi stratejik konumda olan ve önemli olan su kuyularımızdır. Bu tür yerlere müdahale edilmesi gerçekten bizi rahatsız etmiştir. Biz aslında bu mevkileri devamlı kontrol ediyoruz. Görüyoruz ki bir hırsızlık olayı ile karşı karşıya kaldık. Şuanda çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Gerekli adli tahkikatta başlatılmış durumdadır. Şu anda belediye olarak zararımız yaklaşık 3 bin TL civarındadır&[#]8221; dedi.
Jandarma, henüz faili belirlenemeyen hırsız ya da hırsızların kimlik belirlemesi için yoğun bir çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2012, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER