İLİMİZİN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ VE UZUN MEHMET’İ ANMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ,21 Haziran Zonguldak’ın Fransız işgalinden kurtuluşu ve Emeğin başkenti unvanını almasını sağlayıp, kömürü bizlere kazandıran Uzun Mehmet’i anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İLİMİZİN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ VE UZUN MEHMET’İ ANMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

gundemeregli.com-AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ,21 Haziran Zonguldak’ın Fransız işgalinden kurtuluşu ve Emeğin başkenti unvanını almasını sağlayıp, kömürü bizlere kazandıran Uzun Mehmet’i anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Candan yayımladığı mesajında;

“21 Haziran Zonguldak için çok önemli bir tarihtir. Hem Fransız işgalinden ve esaretten kurtuluşunun yıldönümü, hem de Zonguldak’ın var oluş sebebi ve emeğin başkenti unvanını almasını sağlayan, kömürü bizlere kazandıran Uzun Mehmet’i anma günüdür. Bu gün bağımsızlığımızı tekrar kazanmamızın coşkusunu yaşarken, aynı zamanda 1829 başlayan kömür serüvenimizin kahramanı, uzun yıllar ekonomimizin lokomotifi olmuş ve halen daha çok önemli bir madenimiz olan kömürü bizlere kazandıran Uzun Mehmet’i de saygıyla anacağız. Bugün andığımız bu iki önemli olayı bizlere yaşatan Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, Karaelması bulan Uzun Mehmet’i biz kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, ilimizin Kurtuluş Yıldönümünü ve Uzun Mehmet’i anma gününü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 15:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
ERDAL ÇEVİK
ERDAL ÇEVİK - 10 yıl Önce

UZUN MEHMETİN KÖMÜRÜ BULMASI,
KASIM AYINDA ANILMIYOR MU İDİ...

SIRADAKİ HABER