İLK KEZ GÜNÜNDE BİTEN BİR HASTANE GÖRÜYORUM

İLK KEZ GÜNÜNDE BİTEN BİR HASTANE GÖRÜYORUM

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli´de yapımına 2011 yılında başlanan Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi, inşaatın teslimi için öngörülen tarih olan 17 Mayıs 2014 tarihinde tamamlandı. Fakat Türkiye´nin en modern hastaneleri arasında yer alacağı düşünülen hastanenin, kamu tarafından yapılması gereken yolunun yapım işi gerçekleştirilemedi.

Yeni Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi´nin, öngörülen sürede tamamlanmasının ardından, müteahhit firma yetkilileri, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte binanın teslimi amacıyla Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay´a ziyarette bulundu. Ziyarete, inşaatın vaktinde tamamlanmasına rağmen ulaşımını sağlayacak yolun tamamlanmaması meselesi damgasını vurdu. Müteahhit firma yetkilileri, ziyarette Kaymakam Çay´a inşaat hakkında bilgi verirken, inşaat tamamlanmakla birlikte, çok önemli bir sorun olan yol konusunun hala çözülmediğini ifade ederek, hastane için kavşak yapılacak yol kesiminin kazalara çok yatkın olduğunu söylediler. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ziyarette yaptığı konuşmada, inşaatın gününde tamamlanmasından dolayı müteahhit firma yetkililerini kutladı.AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan´ın 2011 yılından beri girişimlerde bulunduğunu, Karayolları yetkililerinin hastaneye ulaşım için yapılacak kavşağın şeklini belirlemek için incelemeler yaptığını ifade eden Çay, Yol sorunu çok önemli. Kavşak düzenlemesi yapıldığında konuyu çözeceğiz. En modern hastaneyi yapsanız bile ulaşım olmadan bir işe yaramıyor. Sağlık konusunda yeri geldiğinde bir saniye bile önemli olabiliyor. Üç dakikada ulaşılacak bir yere dört dakikada ulaşıldı mı, olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle yol konusunun çözümü için de sayın milletvekilimiz ve valimizin de desteğiyle kısa zamanda sonuç alınacağına inanıyorum. dedi. AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da Ereğli Belediyesi´nin yol konusunda gerekli düzenlemeler üzerinde çalıştığını ifade etti.

ÇAY: İLK KEZ GÜNÜNDE BİTEN BİR HASTANE GÖRÜYORUM

Çay, gazetecilerin, İnşaatı biten hastane teslim mi alınıyor sorusuna ise Arkadaşlar teslim etmeye geldiler, nasıl olduğunu konuşacağız. Ama önemli olan bölgenin böyle modern bir sağlık tesisine kavuşturulmasıdır. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bu kadar yıllık meslek yaşamımda ilk kez teslim gününde sona eren bir hastane görüyorum. cevabını verdi.Firma yetkilileri de Türkiye´nin en modern hastanelerinden biri olan Ereğli Devlet Hastanesi´nde inşaatın tamamlandığını ancak bunun hastanenin hemen taşınması anlamına gelmediğini belirterek, eksiklerin tamamlanması için belli bir tarih belirleyeceklerini söyledi. Görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER