İlk kez yapıldı, dolu dolu geçti

Ereğli´de TÜBİTAK, Kdz. Ereğli Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Milli Eğitim müdürlüğü iş birliği ile bilim şenliği düzenlendi. 4007 projenin yer aldığı şenlikte protokol üyeleri radyo yaptı.

İlk kez yapıldı, dolu dolu geçti

TÜBİTAK, Kdz. Ereğli Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Milli Eğitim müdürlüğü iş birliği ile Kdz. Ereğli’de bilim şenliği düzenlendi. 4007 projenin yer aldığı şenlikte protokol üyeleri radyo yaptı.Kdz. Ereğli Sahil bandındaki Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen bilim şenliğine, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, TÜBİTAK Bilim ve Toplum programları Müdürü Mustafa Orhan, İlçe’de bulunan okulların müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 1. Bilim şenliği düzenlenen törenle açıldı. Ereğli sahil bandına kurulan stantlarda öğrencilerin hazırladığı buluşlar ve deneyler katılımcılara gösterildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan Şenliğin açılış konuşmasını yapan, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara, Bilim şenliğinin amacının Tüm bilim severleri bir araya getirmek olduğunu dile getirdi.

Bilim şenliği etkinliğinin 2 gün süreceğini belirten Kara, TÜBİTAK 4007 Bilim şenlikleri destekleme programı TÜBİTAK tarafından ilk defa Kasım 2014 yılında çağrısı yapılmış ve 30 Nisan 2015 tarihinde desteklenmesine karar verilen 25 proje arasında 3.sırada yer almaktadır. TÜBİTAK Tarafından desteklenmesine verilen projeler arasında yer alması bizler için ayrı bir mutluluktur” dedi.

EĞİTİMCİLER OLARAK AMACIMIZ ÖZGÜVENİ GELİŞMİŞ GENÇLER YETİŞTİRMEK

Bilgi teknolojileri alanında ülkeler arasındaki yarışın her geçen gün hızla arttığını belirten Kdz. Ereğli İlçe milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise ,Eğitimciler olarak öğrencileri bilimsel çalışmalara yönlendirerek özgüveni gelişmiş gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YÖN ÇİZMEDE BİLİM VE TEKNOLOJİ ÇOK ÖNEMLİ

Ülkemizin geleceğine yön çizmede bilim ve teknolojinin çok önemli olduğunu vurgulayan BEÜ Ereğli eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ise bilim ve teknolojiye önem veren ülkelerin başta ekonomi olmak üzere her alanda ileri gittiğini, bilime önem vermeyenlerin ise geri kaldığını dile getirdi. Bilim Şenliği’ne ev sahipliği yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür eden Azar konuşmasında bilimsel noktada tarihsel süreçte yaşanan gelişmelerden örnekler verdi.

UYSAL, GÜNÜMÜZDE, EN ÖNEMLİ SERMAYE, BİLGİ VE BİLİMDİR

Öğrencilere seslenen ve gelecek dönemlerin uzaklarda olmadığını söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, “Zaman hızlı ilerliyor, bunu gençlere yetişkinler hatırlatmalı. Gelecek dediğimiz, ansızın geliverir. Bunun için, geleceğe hazırlıklı olmamız lazım. Günümüzde, en önemli sermaye, bilgi ve bilimdir. Bilginiz varsa satarsınız ve gelişirsiniz. Bilime yatırım yaparsanız, hâkim olursunuz, Bu yüzden sizleri bu şenlikte buradaki çalışmalardan faydalanmanızı rica ediyorum ”dedi. Uysal bilim şenliğine destek veren TÜBİTAK, Bülent Ecevit Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile şenliğe katılan öğretmen ve öğrencilere’ de teşekkür etti.

PROTOKOL ÜYELERİ RADYO YAPTI

Protokol üyeleri yapılan konuşmaların ardından kurulan stantların açılışını gerçekleştirdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ile Göktürk uydusunun yapımında görev alan Prof. Dr. Rahmi Güçlü radyo yaptılar. Radyoların parçalarını entegreye tek tek lehim yapan protokol üyeleri daha sonra çalıştırdıkları radyoyu dinledi. Radyo yapımını ilk tamamlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, radyodan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlediğini söyledi.

13 BİN YERLİ JİP ÜRETTİ

Çadırlarının gezilmesinin ardından Amfi Tiyatro’da Prof. Dr. Rahmi Güçlü’ nün konuşmacı olarak katıldığı ‘Bana sor’ adında söyleşi gerçekleştirildi.

Göktürk-2 uydusunun yapım çalışmasında bulunduğunu hatırlatan Prof.Dr. Güçlü, konuşmasında yerli otomobil kapsamında TÜBİTAK’ın 13 bin adet değişik modelde askeri jip yaptığını söyledi. Güçlü, kendi teknolojini günden güne yenileyen Türkiye’nin Göktürk-2 uydusunu da Türkiye’de yaptığını ancak fırlatma rampası olmadığı Çin’den fırlatıldığını söyledi.

ABD’YE TEKNOLOJİ SATIYOR

Göktürk-2 Uydusu verileri sayesinde dünyayı gözlediklerini ve 2,5 metre çözünürlüğe kadar görebildiklerini söyleyen Güçlü, TÜBİTAK ve Aselsan işbirliği ile teknoloji ürettiklerini ve Aselsan’ın bugün Amerika’ya dahi teknoloji sattığını ifade etti. Güçlü kendisini dinleyen öğrencilere mücadeleci, sabırlı ve dürüst insan olma öğütlerini bulundu.

UYSAL, ÜLKE HER ZAMAN BİLİM İNSANLARINA MUHTAÇ

Söyleşi sonrası Başkan Uysal bir plaket verdiği Prof.Dr. Güçlü’ye Osmanlı Çileği hediye ederek ülkenin her zaman bilim insanlarına muhtaç olduğunu hatırlattı.

Yaklaşık 2 gün boyunca açık kalacak olan şenlikte kurulan 22 atölyede toplam 3 bin 800 öğrenci görev aldı.


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER