İLK SAHURU YER ALTINDA YAPTILAR

İLK SAHURU YER ALTINDA YAPTILAR
gundemeregli.com-Zonguldak’ta özel bir maden ocağında çalışan işçiler yılın ilk sahurunu yerin metrelerce altında yaptı.
Zonguldak’ın merkeze bağlı Gelik beldesinde bulunan Arılar Madencilik isimli özel maden ocağında çalışan işçiler, yılın ilk sahurunu birlikte yaptı. Domates, biber, peynir, zeytin, salatalık, üzüm ve ekmekten oluşan sahur menüsünde sohbet eden işçiler, yerin yaklaşık 400 metre altında ailelerinden uzak sahur yaptı. Ramazan ayının gelmesine sevinen işçiler, ailelerinden uzak sahur yapmanın burukluğunu yaşadı.
20 yıldan bu yana ocakta çalışan Selahattin Yılmaz, “Ben alışkınım genelde 20 yıldan beri buradayım, İftar olsun, sahur olsun hep ocakta geçirdik. Ramazan ayının Türkiye’mize ve özellikle Zonguldak’ımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Yıllarca ailemden uzakta Ramazan ayı geçirdim. Ben artık alıştım. Ama evde olsaydım daha değişik olurdu. O zaman onlarla hep birlikte sahur yapmak, o ortam daha başka olurdu. Ama olsun, burası da benim evim sayılır” diye konuştu.
12 yıllık maden işçisi Dursun Ortak ise “Bu ilk değil defalarca sahurlar, iftarlar yaptık. Evliyim iki çocuğum var. Buradan onlara selam gönderiyorum. Şu an da tabi evde olmak vardı ama fark etmez, burada aile ortamı, arkadaş ortamı bu yemek yemekte çok zevkli bizim için, burada da tabi tadı farklı bizim için. Yani nice ramazanlara diyelim. Ramazan ayı tüm İslam Alemi’ne hayırlı olsun, inşallah hayırlara vesile olur” dedi.
Bu yıl ki Ramazan ayına da mesai arkadaşlarıyla girdiğini belirten Adem Pürecioğlu ise “ 4 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Ramazan ayının tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum Allah´tan. Tabi ailemizin yanında olsak daha başka olurdu. Ama arkadaşlarımız da ailemiz sayılır. Burada bütün bir aileyiz. Sevinçliyiz yeni bir Ramazan ayına daha girdiğimiz için, inşallah nice ramazanlara ereriz, kazasız belasız diliyorum. Tüm bu meslekte çalışan arkadaşlarımıza da Allah kaza bela vermesin diliyorum” şeklinde konuştu.
Sahur yemeğinden yiyen işçiler, yapılan duaların ardından tahtalardan yaptıkları sofrayı topladı. İşçiler, oruca niyetlendikten sonra işlerinin başına döndü.
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER