Ingiliz doktorların yapamadığını Türk doktor yaptı

Hastalığına aradığı dermanı İngiltere’de bulamayan 38 yaşındaki gurbetçi Sevim Aydemir, arkadaş tavsiyesi ile geldiği Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde şifa buldu.

Ingiliz doktorların yapamadığını Türk doktor yaptı

Hastalığına aradığı dermanı İngiltere’de bulamayan 38 yaşındaki gurbetçi Sevim Aydemir, arkadaş tavsiyesi ile geldiği Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde şifa buldu. Yaşamını sürdürdüğü Londra’da doktor doktor gezen gurbetçi kadın, ilk gördüğünde küçümsediği Alaplı Devlet Hastanesi’nden sağlıklı bir şekilde çıktığını için şaşkın olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın Göksü ilçesinden iş nedeniyle 20 yıl önce İngiltere’nin Londra şehrine taşınan Sevim Aydemir’in hastalığına, Türk doktor çere buldu. Eşi Sezi Aydemir’le birlikte Londra’da süper market işletmeciliği yapan Sevim Aydemir, 13 gün önce mide bulantısı ve şiddetli ağrılar nedeniyle hastaneye gitti. Kısa bir muayenenin ardından ilaç verilerek evine gönderilen gurbetçi kadının şikayetleri artarak devam etti. Endişe duyan Sevim Aydemir, eşi Sezai Aydemir ile birlikte başka bir hastaneye daha gitti. Başvurduğu İngiliz doktorca yapılan muayenesinin ardından önce apandisit daha sonra böbrek taşı şüphesiyle tetkiklerden geçen Aydemir’in ‘rahim arkasında kist’ olduğu tespit edildi. Cerrahi operasyon geçirmesi gerektiğini belirten doktor, ‘operasyonun riskli olduğu’ gerekçesini de öne sürerek ameliyat edemeyeceğini söyledi. Duyduğu endişe korkuya dönüşen çift, çareyi Londra’da bulamayınca, İstanbul’daki bir arkadaşlarını arayarak kendilerine doktor bulmalarını istediler. İstanbul’daki telefondan, ‘Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Coşkan’ tavsiyesini alan Aydemir çifti, ilk uçakla önce İstanbul ardından ise otobüsle Alaplı’ya geldi. İlçedeki Devlet Hastanesi’ne ulaşan Sevim Aydemir, hastaneyi küçük bularak hayal kırıklığı yaşadı. Eşiyle birlikte Ahmet Coşkan’la görüşen Sevim Aydemir, güven duyduğu doktor tarafından bir süre sonra ameliyata alındı. 2 saat 45 dakika süren ameliyat sonrası kisti alınarak sağlığına tamamen kavuşan Aydemir, mutlu ve şaşkın olduğunu söyledi.

AMELİYATINI YAPAN TÜRK DOKTORA TEŞEKKÜR ETTİ

Sevim Aydemir, başından geçenleri anlattığı gazeteciye yaptığı açıklamada, hastalığına İngiliz doktorların çare bulamadığını belirterek şunları söyledi: “13 gün önce Londra’daki evimde sabah kalktığımda mide bulantısı başladı. Eşim o zaman babasının rahatsızlığı dolayısıyla Türkiye’deydi bende arkadaşlarımı aradım. Onlar geldiğinde hemen ambulans çağırdılar, hastaneye gittik. Bana hastane de ağrı kesici verdiler. Doktorlar, ağrının sebebini bulamadıklarını söylediler. ‘Bende daha önce kist vardı’ desem de onlar ‘apandisit ve böbreklerde taş var’ dediler. Daha sonra kanıma baktılar kanımda mikrop olduğunu söylediler, ilaç vererek ‘evine gidebilirsin’ dediler. Ama o gece çok kötü oldum, başka bir hastaneye gittik. Orada da antibiyotik verdiler. Kan aldılar tetkikler yapıldı. Sonuçta bir kitle olduğunu söylediler. ‘Ama biz kitleye ulaşamayız çünkü bağırsaklar zarar görür’ dediler. Sonra baktık ki çözüm bulamıyoruz, eşim İstanbul’daki arkadaşını aradı ve Alaplı’ya geldik. Alaplı Devlet Hastanesi’ni gördüğümde şaşırdım. Küçük bir hastane diye düşünerek eşime ‘sen İstanbul’dan geçtin beni bu hastaneye getirdin. Zaten acılar içindeydim. Beni nasıl teslim edeceksin?’ dedim. Ama sonra Ahmet hocamızı görünce içim rahatladı. Bize olan ilgisi, desteği ve verdiği moralle ameliyat oldum, sağlığıma kavuştum. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

” BAŞKA BİR DOKTOR OLSAYDI…

Sezai Aydemir ise eşini kaybedeceği korkusu yaşadığını, bu yüzden umutla Türkiye’ye geldiğini söyledi. Eşinin sağlığına Türk doktoru sayesinde kavuştuğunu anlatan Aydemir, “Ahmet Coşkan hocamız, böyle bir olayla ilk defa karşılaştığını, ‘sizi ölüme terk etmişler, başka bir hoca olsa karını açar/kapatır, sizi evinize gönderirdi’ dedi. Onun yerine başka biri olsaydı, eşimi kaybedebilirdim. Ben Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Opt. Ahmet Coşkan başta olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRK DOKTOR, DAHA MUAYENE ETMEDEN DURUMU ANLAMIŞ

Ailenin gözünden ‘kahraman’ olarak nitelendirilen Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Ahmet Coşkan da, çift ile Türkiye’ye gelmeden önce telefonla yaptığı görüşmede, sorunu tespit ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Bana orada yapılan müdahaleleri ve sonuçları söylediler. Anlatıldığı kadarı ile kan içerisinde bir apse durumu vardı. Bunu her yerde bilinir ki bir apse boşaltılmadığı takdirde tedavisi mümkün değildir. Anlatılanlara ve gördüğüm raporlara göre orada sadece bu apseyi baskılamaya çalışmışlar, antibiyotik vermişler. ‘Alaplı’da bu ameliyatı yapabilir misiniz?’ diye soruldu. Biz kendimize güvendiğimizden buyur ettik. Gerçekten çok zor bir vakaydı. Biz tek tek önce bağırsakları ayırdık. Yapışıkları giderdik apseyi boşaldık, tüpleri aldık. Zaten içerisi iltihap dolu idi, yumurtalıkları, rahmini koruduk ve temizledik.
 
TÜRK DOKTORUNA İMKAN VERİLİRSE…

Teknik olarak tabi ki sabır, zor ve riskli bir ameliyattı. Biz bu ameliyatların daha çok yapılabilmesi için hastanemizin daha büyük ve yoğun bakımı olan bir hastane olması, daha bir üst sınıf hastaneye geçmesini istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin her yerine böyle doktorlarımız tayin oluyor. Onlarında elinden gelen gerçekten yapabilecekleri bir şey varsa onları da yapabilmesi için daha donanımlı hastaneler gerekiyor. Alaplı ilçemiz, nüfus kalabalık ve hasta potansiyeli olan bir ilçedir.”

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER