“İNSAN HAKLARI KOMİSYON RAPORU BİZİ HAKLI BULDU”

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara olayı ile ilgili uluslar arası ceza mahkemelerinde davaların devam ettiğini söyledi.

“İNSAN HAKLARI KOMİSYON RAPORU BİZİ HAKLI BULDU”
Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara olayı ile ilgili uluslar arası ceza mahkemelerinde davaların devam ettiğini söyledi.

Zonguldak İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Mavi Marmara ve Kudüs Yürüyüşümüz adlı konferansa katılan Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara Davası ve Uluslararası Ceza Mahkemesindeki süreci hakkında konuştu. Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen “Mavi Marmara ve Kudüs Yürüyüşümüz adlı panele dernek başkanı yönetimi ve vatandaşlar katıldı.Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, uluslararası ceza mahkemesinde davalar devam ettiğini ve bu işin peşini bırakmadan sonuna kadar devam ettireceklerini ifade etti. Bu olayın öyle basit bir mesele olmadığını belirten Yılmaz, “Olay sonrası Birleşmiş Milletlerde insan hakları komisyonu kuruldu ve bu komisyon yolcuları dinledi, olayı inceledi ve belgelere baktı yüzde 95 oranda dedi ki siz haklısınız. Burada bir katliam var mağdursunuz, katledildiniz dedi. O Birleşmiş Milletlerinin en gerçekçi raporudur. Sonra bir palmer komisyonu kuruldu bu siyasi bir komisyondur. İki devlet herhangi bir konuda anlaşamadıysa buna benzer komisyonlar kuruluyor. O komisyonlar çalışır sonuç açıklanır. İki devletten bir tanesi derse ki bu benim için yok hükmündedir. Tanımıyorum derse barıştırma çabasıdır bu, o yok hükmündedir” dedi.


“HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

“Şehit aileleri diyor ki biz abluka kalksın diye şehitler verdik. Abluka kalkmadan sakın bir anlaşmaya imza atmayın bizim görüşümüz bu inşallah yetkililer bizi duyar diyen Yılmaz, Bu meselemiz çok değişik platformlarda devam ediyor. Hukuki olarak devam ediyor. Uluslararası ceza mahkemesinde davamız açıldı. Önce reddedildi. Evet, bu bir zulümdür katliamdır ama biz daha büyükleriyle uğraşıyoruz dediler. Biz itiraz ettik ve şuanda davamız yürüyor. Mavi Marmara sürecimiz devam ediyor. Biz davaları açıyoruz açarken bize siyonistler ve onların işbirlikçileri diyor ki bu tiyatro boş uğraş, bizi çocukça şeylerle uğraşmakla suçluyorlar. Şu an kamuoyunda konuşulan görüşme maddelerinde bir tanesi davaların düşürülmesi hani çocukçaydı, hani tiyatroydu. Öyle basit bir mesele değil her platformda onlarla yüzleşip karşılarına dikileceğiz. Mavi Marmara yolcuları her platformda bunun için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından panel soru cevap kısmının ardından sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER