İNTERNET CAFELERE BASKIN

İNTERNET CAFELERE BASKIN

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli ilçesinde Ticari Amaçlı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcı Yönetmeliği kapsamında ilçede bulunan 24 internet cafe Kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyonca denetlendi.

Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı tarafından oluşturan aralarında kaymakamlık, belediye, Emniyet Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve Veri Müdürlüğünden oluşan memurların bulunduğu Denetim Komisyonu İlçemizdeki İnternet Salonlarını Ticari Amaçlı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcı Yönetmeliği kapsamında son üç gündür denetleyerek, ruhsatsız internet salonlarının kalmaması için gerekli idari işlemler ve uyarılar yaptı.

Denetim komisyonu üyeleri, İnternet Salonlarının, bilgi teknolojileri kullanımında ve bilgiye ulaşmada önemli bir görev üstlenmekte olduğuna işaret ederek; İnternet, günümüzde bilgi, sosyal iletişim, oyun ve eğlence gibi amaçlarla kullanılmakta, bu hizmetten umuma açık yer niteliğindeki internet salonları vasıtasıyla da faydalanılmaktadır. Çocuk ve gençlerimizin bilişim teknolojilerinin getirdiği kolaylıktan yararlanmak için ailelerin kontrolü olmaksızın internet salonlarına gitmeleri beklenen faydanın yanı sıra bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. İlçede faaliyet gösteren internet salonları, oyun salonları personelimiz tarafından denetlenerek vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar titizlikle değerlendirilmektedir. Yaptığımız denetimlerde internet cafelerimizin uygun olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER