Iş var,para yok

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, esnafların ödemelerini yapmada sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Iş var,para yok
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, esnafların ödemelerini yapmada sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Kooperatif Başkanı Ercan Şehri, hükumetin sunduğu bütçenin onaylanmasının ardından esnafların sorunlarının çözüleceğini ifade etti. Esnafın ödemelerde sıkıntı yaşadığını dile getiren Şehri, “Şu anda esnaf zor durumda. Gerçekten ödemelerde sıkıntı yaşanıyor. Hiç daha böyle olmamıştı. 37. Ayımız oldu. Şurada üç ay gibi sıkıntı yaşamamıştık. Yine de idare ediyoruz. Ödemeler oluyor ama ağır aksak gidiyor. Önceden düzenliydi. Gayet iyiydi. İş var ama para yok. Para da sıkıntı var. Parada sıkıntı olmasa bu olaylar olmayacak. Tam hükumetin oturması, bütçe yapılması. Bütçe henüz onaylanmadı. Bunlar etkenlerdir. Bütçe onaylandıktan sonra bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Daha önce de aynısı oldu. Bütçe Haziran ayında çıkmıştı. Haziran ayına kadar sıkıntı yaşanmıştı. Ondan sonra sorun düzelmişti. Önemli olan bütçenin çıkmasıdır” diye konuştu.
“KART BORÇLARI KREDİLERİ ETKİLİYOR”
Göreve geldiklerinden bu yana 351 esnafa kredi kullandırdıklarını hatırlatan Başkan Ercan Şehri, esnaflara da şu çağrıda bulundu:
“Şu ana kadar 14.5 milyar kredi verdik. 37 ayda 351 kişiye kredi verdik. Son şurada üç ayda arkadaşlarımız zorluk çekiyor. Banka müdürüne de çok teşekkür ederiz. Elinden geldiği kadar bize yardımcı oluyor. Yoksa biz başkanlar toplantısına gittiğimizde ödemede aksatanların tüm parası alınıyordu. Müdürümüz Zonguldak’ın ekonomik sorununu bildiği için bizi idare ediyor. Biz de ona layık olabilmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Birbirimize saygımız çok iyi. Onlar esnafa elinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Şunu esnaf bilsin. Artık kart borcu olanlar, çek-senet olanlar kesinlikle kredi verilmiyor. Kart borcunu aksatanlar varsa en az üç dört ay borcunu düzenli ödeyebilecek ki kredi verebilelim. Onun için esnaf arkadaşlarımızdan ricam kart borçlarını düzenli ödesinler. Düzenli ödediği zaman puanlamayı muazzam bir şekilde etkiliyor. Puanı yüksek oluyor. Biz de kredi vermekte zorluk çekmiyoruz. Tek ricam arkadaşların kredi kartı borçlarını düzenli ödesinler. “
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER