İŞÇİLERE AK PARTİ VE CHP’DEN DESTEK

İŞÇİLERE AK PARTİ VE CHP’DEN DESTEK

gundemeregli.com-Ereğli´ de faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) bağlı liman işletmesini devir alan firmanın kendilerine düşük ücret teklif etmesi üzerine iş bırakan 120 taşeron işçisini AK Parti ve CHP İlçe Başkanları ziyaret etti.
Erdemir liman işletmesini kıs süre önce devir alan firma yetkililerinin kendilerine düşük ücret teklif ettiği gerekçesi iş bırakan 120 kadar taşeron işçinin Erdemir ana kapı önündeki eylemleri devam ediyor. Akşam saatlerinde eyleme başlayan taşeron işçilere 24.00 vardiyasından çıkan yaklaşık 30 kadar liman işletmesi işçisi daha katıldı. Erdemir ana kapı önünde seslerini duyurabilmek için eyleme başlayan taşeron işçilerini AK Parti ve CHP Kdz. Ereğli ilçe başkanları ziyaret etti.
Taşeron işçilerini ziyaret eden CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal Erdemir’de ki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, 120 işçinin işsiz kalmasına üzüldüklerini ifade etti. Türkiye’de son yıllarda taşeron sisteminin yaygınlaştırıldığını ve bunun sorumlusunun da AK Parti hükümeti olduğunu dile getiren Kartal, işçilere birlik ve beraberlik içerisinde olmaları tavsiyesinde bulundu. Kendisinin 9 yıl çalıştıktan sonra Erdemir’de işten atıldığını ve 18 ay işsiz kaldığını anlatan Kartal, işsiz kalmanın ne demek olduğunu en iyi kendisinin anladığını belirtti. Kartal, taşeron işçilerin eylemine yarından itibaren destek vereceklerini açıkladıktan sonra işçilerin alkışları arasında alandan ayrıldı.
Kartal’ın ayrılmasının ardından alana bu kez AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldi. İşçilerden neden iş bıraktıklarını öğrenen Çakır, sorunun çözümü için girişimlerde bulunacağını söyledi. Bazı işçilerin liman işletmesini yeni devir alan firma yetkililerinin kendileri ile alay ettiğini söylemesi üzerine Çakır, Erdemir Yönetim Kurulu’nda bulunan Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’dan randevu alıp görüşme yapacağını iletti. Ereğli’de işsizliği çözmek için mücadele ederken liman işçilerinin de işsiz kalmasına tahammül edemeyeceklerini ifade eden Çakır, elinde şu anda 4 bin kişinin sivisi bulunduğunu söyledi. İş bırakarak Erdemir ana kapısı önünde eylem yapan işçiler Fatih Çakır’ı alkışlayıp tezahüratlarda bulunurken, kendisinden yemek talep ettiler. Çakır işçilerin bu isteğini geri çevirmeyerek kendilerine 100 kişilik yemek göndereceğini söyledi.
Eylem yapan işçiler zaman zaman sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalışırken, zaman zamanda müzik eşliğinde oynadılar.
Erdemir liman işletmesinde iş bırakan taşeron işçilerin eylemleri devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER