Işitme engelli torununun asker olmasını görmeden ölmek istemiyor

Işitme engelli torununun asker olmasını görmeden ölmek istemiyor

Işitme engelli torununun asker olmasını görmeden ölmek istemiyor
Zonguldakın Ereğli ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki işitme engelli Yusuf Çetin, 1 günlüğüne asker olmak için gün sayıyor. Torununu anne ve babasız yetiştiren babaanne Yaşare Çetin (66) torununun asker olduğunu görmeden ölmek istemediğini, bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Kdz. Ereğlide yaşayan Yaşare Çetin, annesinin küçük yaşta terk ettiği ve babası da cezaevinde olan işitme engelli torununu tek başına büyüttü. Doğuştan işitme engelli olan ve bugüne kadar zorluklarla büyüttüğü torununun asker olmak istemesi üzerine üzülen Çetinin imdadına 3 oğlunu aynı anda askere gönderen ve engelli gencin çalıştığı kuaförde ustası olan Hasan Kamberoğlu yetişti. Kamberoğlu Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile irtibata geçerek Yusuf Çetin ve babaannesi Yaşare Çetinin isteğini iletti. İsteğe olumlu yanıt verilmesi üzerine Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığından gelen görevliler Yusuf Çetin için asker elbisesi provası yaptı.

TORUNUNU ASKER ELBİSELERİ İLE GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Torununun üzerinde asker elbisesini gören babaanne Yaşare Çetin gözyaşlarına boğuldu.
Ben bu engelli kardeşimizi işe aldım. Bana sürekli asker olmak istediğini söylüyordu diyen Kamberoğlu ise, Biz de Komutanımıza rica ettik. Kendileri de kabul etti. Şimdi askere gidecek. Bu mutluluğu ve onuru yaşattılar bizlere sağ olsunlar. Yusufun annesi ve babası yok. Bizler de sahiplendik. Annelik babalık yapmaya çalışıyoruz. 66 yaşında babaannesi var dedi.
Torununun bir günlük de olsa asker olmasında dolayı mutlu olduğunu kaydeden babaanne Yaşare Çetin, Torunumun asker olduğu günü görsem ondan sonra da ölsem de gam yemem. Ben de 2 çocuk askere gönderdim. Amcasını ve babasını. Vatana hizmet etmek için evlat büyütmek çok güzel bir şey. Bu çocuğum zaten anasız babasız büyüdü. Ben büyüttüm. Hasan Kanberoğlu yanına aldı, mesleği öğreteceğini söyledi, sahip çıktı. Askerliğini belki görürüm, belki göremem diye konuştuk. Sonra komutanlara müracaat etti. Allah hepsinden razı olsun. Bana bu mutluluğu yaşattı. Hem hüzünlüyüm hem de mutluyum ifadelerini kaydetti.
Babaanne Yaşare Çetin daha sonra gözyaşları içinde torunu Yusuf Çetini öptü. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığından gelen görevliler de Yusuf Çetinin asker kıyafetinin provasını almalarının ardından iş yerinden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER