İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi

Kdz. Ereğli İlçesinde ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ etkinlikleri kapsamında ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’ düzenlendi.

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi

Kdz. Ereğli İlçesinde ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ etkinlikleri kapsamında ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’ düzenlendi.

Erdemir Kültür Merkezi (EKM)de gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy günün anlam ve Önemine ilişkin yaptığı açıklamada Milli Marşların her toplumun kendine ait ortak değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bayrak ve vatan sevgisinin bir tezahürü olan Milli Marşlar milli duyguların en güzel ifade edildiği mısralardır. İşte İstiklal Marşımız da bizleri her okuduğumuzda yeniden heyecanlandırmakta, milli duygularımıza tercüman olmaktadır. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı Türk Milletinin en buhranlı dönemlerinde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. Türk Milletinin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadeleye rehber olan İstiklal Marşı’nın her bir satırı büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Özünde vatan, bayrak ve millet sevgisi ön plana çıkmakta bağımsızlığımızın her ne pahasına olursa olsun mutlaka elde edileceği ifade edilmektedir. Kahramanlık ve inanç duygularının en güzel şekilde işlendiği İstiklal Marşı taşıdığı anlam sayesinde milletin duygu e düşüncelerine tercüman olan gerek şiir gerekse ezgisiyle dünyada bir eşi ve benzeri bulunmayan eşsiz bir milli marştır. Yarışmaya katılan örencilerimize başarılar diliyorum, tebrik ediyorum hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Daha sonra İlkokul, ortaokul ve lise dengi okullardan katılan toplam 80 öğrenci kürsüye çıkarak İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını en güzel okumak için birbirleriyle yarıştı. Öğrencilerin tüm ses, mimik ve hareketleriyle tüm duygularını katarak İstiklal Marşı’nı okuması izleyenlere duygulu anlar yaşattı ve takdir topladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER