İYİ İNSAN OLMAK İÇİN PAYLAŞMAYI SEVMEK GEREK

İYİ İNSAN OLMAK İÇİN PAYLAŞMAYI SEVMEK GEREK
 
gundemeregli.com-
Bartın Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konulu konferans veren Van 100. Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Bu ülkeye yapılan ayak oyunları başka ülkelere yapılsaydı o ülke ayakta kalmazdı.” diye konuştu

Van 100. Yıl Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen Bartın Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konulu konferans verdi. Konferansa Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Müdürler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İyi insan faydalı insandır.

Günümüzde eşyanın insandan daha çok önem verildiğini belirten Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Allah’ın bizim için verdiği çok büyük bir müjde vardır. Allah herşeyi insan için yaratmıştır. Allah Allah’tan başkasının önünde eğilmeyin buyuruyor. ”dedi. İyi insan olmak için faydalı insan olmanın, paylaşmayı sevmenin gerektiğine dikkat çeken Şen, “yi insanın aynı zamanda hür olması gerekir. İnsan Sûresinde:“ Biz ona yolu gösterdik. İsteyen şükreder, isteyen de küfreder.” Diyor. Yani insan hür yaratılmıştır.” dedi.

Çünkü biz iyi insanların olduğu bir ülkeyiz.

Suriye’den ülkemize 4 milyon kişinin sığındığını belirten Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, batıya 10 milyon kişi gitsin bütün ekonomisi alt üst olur. Çünkü biz veren insanların yani iyi insanların olduğu bir ülkeyiz. Günlük siyasete bakmayın. Bu ülkeye yapılan ayak oyunları başka ülkelere yapılsaydı o ülke ayakta kalmazdı.” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük sıkıntısı aydın yokluğudur.

Aydın insanın kendi doğrusu olan insan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “ Türkiye’nin en büyük sıkıntısı aydın yokluğudur. Okumuş, entelektüel insan aydın insan anlamına gelmez. Aydın dosdoğru olan adamdır. Aydın demek, hür demektir. Güç karşısında kendi doğrusundan vazgeçmeyen demektir dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER