Jandarma çeken akıntıya karşı uyardı

Kdz. Ereğli İlçe Jandarma komutanlığına bağlı ekipler, son zamanlarda artan boğulma olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Jandarma çeken akıntıya karşı uyardı



Kdz. Ereğli İlçe Jandarma komutanlığına bağlı ekipler, son zamanlarda artan boğulma olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Son zamanlarda artan sıcaklardan dolayı plajlara akın eden vatandaşların serinlemek için gittikleri deniz’de boğulma olaylarının artmasından dolayı Ereğli İlçe Jandarma komutanlığına bağlı ekipler “çeken akıntıya dikkat “projesi kapsamında Ereğli Belediye Plajında afiş ve broşür dağıtarak vatandaşları boğulma olaylarına karşı uyardı. Ereğli Belediye Plaj tesislerine kurulan stantta jandarma ekipleri denize giren herkese boğulma olaylarına karşı alınabilecek tedbirlerin anlatıldığı broşür dağıttı ve ardından slayt gösterisi ile vatandaşları bilgilendirdi.

AĞAR,ÇOK SAYIDA BOĞULMA OLAYLARINA MÜDEHALE ETTİK
 
Kısa zamanda çok sayıda boğulma olayına müdahale ederek çok sayıda vatandaşı yaşama döndürdüklerini ifade eden Kdz. Ereğli Belediye Plaj sorumlusu Yıldıray Ağar yakın zamanda 60-70 kişinin boğulma tehlikesi atlattığını belirterek şunları söyledi:

“Jandarma tarafından düzenlenen slayt gösterisi belediye plaj tesislerinde gerçekleştirildi. Denizde oluşan dalgalı havadan sonraki bir tür akıntı meydana gelmektedir. Bu olaydan dolayı milletimiz mağdur durumdadır, nedeni ise dalgalı havadan sonraki olaylar vatandaşın bilinçlendirilmeden yapılan olay olduğundan, jandarma tarafından yapılan slayt gösterisi vatandaşımızın uyarılması konusunda çok iyi oldu. Bizlerde Kdz. Ereğli Belediyesi çalışanları olarak 60-70 civarında kişi Çeken akıntıya kapıldığı için boğulma tehlikesi atlattı kurtardık, Diğer halk plajında ölümle sonuçlanan boğulma olayları gerçekleşti. Jandarma tarafından gerçekleştirilen bu uygulama vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına çok iyi oldu. Zaten boğulma vakaları dalgaları havalarda çok oluyor, bizler de önlemimizi aldığımızdan dolayı vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Denizin ortasına çektiğimiz şamandıra ile vatandaşlarımızın o alanı geçmemesi için uyarılarda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar jandarmanın bu uygulamasından memnun olduklarını dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER