JANDARMA TEŞKİLATI’MIZIN 175. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

JANDARMA TEŞKİLATI’MIZIN 175. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

gundemeregli.com-Ülkemizin en köklü ve gözbebeği kurumlarından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin en önemli unsurlarından Jandarma Teşkilatı’mızın 175. Kuruluş yıldönümünü yine büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.

14 Haziran 1839 yılında Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi’nin kabulü Jandarma Teşkilatı’mızın kuruluş yılı olarak kabul edilmektedir. O günden bugüne kendini sürekli yenileyen Jandarma Teşkilatı’mız; can ve mal güvenliğimizin, huzurumuzun, birlik ve beraberliğimizin, bölünmez bütünlüğümüzün teminatı; kamu düzeninin koruyucusu ve kollayıcısı olma özellikleriyle, ülkemizin can damarlarından biridir. Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin diğer unsurları gibi, her zaman milletimizin yanında olan Jandarma Teşkilatı, köklü geçmişinden gelen yüksek şuur ve ruhla, suç ve suçluya karşı gösterdiği üstün başarının yanı sıra, sosyo-kültürel hizmetleriyle de halkımız ve devletimiz arasında köprü vazifesi yapmaktadır. Bu özellikleriyle, milletimizin de en güvendiği kurumlardan biri olan Jandarma Teşkilatı’mız, milletimizden aldığı bu güçle, gücünü artırarak muhafaza edecek ve sonsuza dek ülkemizin hizmetinde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir çoğumuzun mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğu Jandarma Teşkilatı’mızın 175. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Jandarma Teşkilatı’mızın tüm personeline aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam ve başarılarının devamını diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi de rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER