Jandarma Uyardı

Kdz. Ereğli’de Zonguldak Valiliği oluru ile Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından özellikle dolandırıcılık, hırsızlık ve pat pat kullanımı ve kazalarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Jandarma Uyardı




Kdz. Ereğli’de Zonguldak Valiliği oluru ile Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından özellikle dolandırıcılık, hırsızlık ve pat pat kullanımı ve kazalarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan, köy muhtarlarına yönelik dolandırıcılık, hırsızlık ve pat pat kazaları ve pat pat kullanımına yönelik bilgilendirme toplantısını Kdz.Ereğli Müftülük Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Tufan, köylerde vatandaşların, dolandırıcılık, hırsızlık ve pat pat kullanımına yönelik daha duyarlı olmaları yönünde bilgi verdi. Tufan; vatandaşlarımızınkapıdanve telefonla dolandırıcılığın son dönemlerde özellikle arttığını belirtti.

Yüzbaşı Tufan, ilk önce hedeflerinin olayların azalması ardından ise tamamen önlenmesi olduğunu belirterek, suç ve suçlularla mücadele amaçlı icra edilen çalışmalara ‘toplum destekli güvenlik modeli´ esas aldıkları söyledi.

Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Tufan, Kdz.Ereğli Müftülük Toplantı Salonu´nda yaptı konuşmada, suçların engellenmesi yönünde projeler hazırlandığını söyleyerek, belirlenen sorun sahalarında hazırlanan projelerle, suç ve suçlularla mücadele amaçlı icra edilen çalışmalara‘Toplum Destekli Güvenlik Modeli´esas alınarak vatandaşlarımızın da ortak edilmesi ile ilk etapta olayların azaltılması, gelecekte ise tamamen önlenmesini hedefliyoruz

KAPIDAN SATIŞLARA DİKKAT!..

Kapıdan satış yapmak isteyenler ile bankamatik kullanımı sırasında yardım etmek isteyenler hakkında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Tufan; Hiçbir hakim, polis, askerin hiçbir vatandaşı arayarak para istemez. Böyle durumlarda karşılaşılması halinde ise vakit kaybetmeden kolluk kuvvetlerine gidilmeli.

PAT PAT KAZALARI VE KULLANIMI

Konferansta ölümlü kazaların son yıllarda sıkça görüldüğü ve Ereğli ve Alaplı ilçelerinde, pat-pat kullanımındaki yanlışların çok olduğunu da kaydeden Tfan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Pat-patın, zirai kulanım dışında taşımacılık gibi kullanılmaması gerekiyor. Geçmişte yaşanan pat-pat kazalarının örnekleri çok. Bu araçların amaç dışında kullanımında cezai yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte ise yapılan trafik uygulamaları artacak. Ceza uygulandığımız zaman üzülüyoruz. Ancak kazalar sonrası canı yanan vatandaşları gördükçe, daha da çok üzülüyoruz.

Üç bölüm halinde gerçekleştirilen seminerde pek çok resimli örneklerle seminer çeşitlendirildi. Toplantıda Muhtarların soruları da alınarak, Yüzbaşı Tufan tarafından cevaplandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER