K BELGESİ İŞLEMLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI

K BELGESİ İŞLEMLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI

gundemeregli.com Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında yapılan protokol uyarınca Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, K türü belgelerinin verilmesi hususunda yetkilendirildi.

 Protokol uyarınca K1-K1[*]-K2-K2[*]ve K3 belgelerinin alım, ek, devir, düşüm, iptal ve yenileme işlemlerini yapmak üzere yetkilendirilen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, belge düzenleme işlemlerine 08.05.2014 tarihinden itibaren yeniden başladı.

 Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi 2013 yılında Ulaştırma Bakanlığının yetkilerinin bir bölümünü veya tamamına herhangi bir sivil toplum örgütüne devir edemeyeceğine karar vererek 2005 yılında TOBB ile yapılan protokolün Anayasaya aykırı olduğuna karar vererek 6 ay içinde yasal düzenlemenin yapılması şartını koymuştu. Anayasa Mahkemesinin verdiği yasal sürenin 2013 yılı sonunda bitmesi üzerine Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan nakliyeciler K belgesi işlemlerini gerçekleştirmek için  Ulaştırma Bakanlığı Bolu Bölge Müdürlüğüne gidiyorlardı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, protokolün yenilenmesi hususunda yaptığı açıklamada K belgelerinin tüm işlemlerinin Zonguldak’ta verilmesinin bölgedeki nakliyeciler için büyük kolaylık olduğunu vurgulayarak, “Üyemiz olsun veya olmasın tüm belge sahiplerinin cezai işlem görmemesi için belge düşümlerini ve ek işlemlerini zamanında yapmasını arzu ediyoruz. K belgesi hususunda bilgi edinmek için odamız K servisini arayabilirler, ayrıca web sayfamızı ziyaret edebilirler. Genelge ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikleri üyelerimize iletmeye çalışıyoruz. Basın yolu ile yaptığımız açıklamalar dışında dergimiz aracılığı ile duyurular yapıp üyelerimizin cep telefonlarına SMS’ler atıyoruz. Diğer meslek örgütleri ve odalar da üyelerinin GSM bilgilerini bize verirse onların cep telefonlarına da SMS atabiliriz. Ancak tüm belge sahipleri bilmelidir ki araç satılınca 60 gün içinde, alındığında ise alındığı gün bildirimde bulunma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde cezai işlem uygulanır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER