KABAN, OTİZMLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

KABAN, OTİZMLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU
gundemeregli.com-Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´ın eşi Saime Toptan, otizmli çocuklar ve aileleri ile biraraya geldi.
Zonguldak Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi´nde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gerçekleşen buluşmada, Merkez Müdürü Günseli Oğuzhan Yılmaz öğrenciler ve yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptı. Ailelere, Saime Toptan ile Neriman Kaban’a teşekkür eden okul müdürü Yılmaz, “Ben hayatıma giren tüm öğrencilerime, hayatıma renk kattıkları için çok teşekkür ediyorum ve onları her zaman destekleyen, her zaman yanımızda olan değerli misafirlerimize ve sevgili velilerimize de şükranlarımı sunuyorum. İyi ki hayatıma girdiniz ve hayatıma renk kattınız. Sizin yanımızda olmanız bizi daha da güçlendirecektir.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Neriman Kaban, burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ben sadece çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Aynı zamanda buraya geldiğimizde hepimiz duygusallaşıyoruz. Bu anlamda Saime Hanım ülke genelinde bu tür çalışmalara öncülük ediyor. Zonguldak için de Saime Hanım´ın büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Saime Hanım’la da bundan sonra özellikle engelli öğrenciler konusunda birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Burada çocuklarımıza baktığımızda hepsinin gözleri ışıldıyor ve bize çok güzel mesajlar veriyorlar. Bundan sonra da farklı ortamlarda sizlerle birlikte olmak istiyorum. Sıkıntılarınız sıkıntımızdır ve her zaman yanınızda olmak için çabalayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde çocuklarımıza faydalı güzel hizmetlerimiz olacaktır.”
Aynı zamanda Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Saime Toptan ise, bu tür toplantıların önemine değinerek ailelerin yalnız olmadığını ifade etti. Çocukların ailelelerine hitap eden Toptan; “Bu tür toplantılar aile terapisidir. Engelli çocuklarımız aileleriyle bir araya geldiklerinde aslında yalnız olmadıklarını hissederler. Onların birbiriyle konuşurken küçük küçük ipuçları vardır. Her bir aile ipuçlarını paylaşarak birbirlerine göstereceği yollar olur. O yollarla beraber kendilerini çok rahat hissederler. Üniversitelerde de aile terapistleri konusunda çalışmalar var. Aile eğitimi aile terapisti gibi konular. Ailenin kendisini yüklü hissetmesi çocuğuna kaliteli zaman ayırması açısından çok önemlidir. Çocuğunun durumuyla ilgili bilgi sahibi olması da çok önemli. Çeşitli bilgi kaynakları var ama en önemli kaynak çocuklarınızı çok iyi tanıyan öğretmenleridir. Öğretmenleriyle çok sıkı bir ilişki içerisinde olmanız gerekir. Bir diğer konu ise çevrenizdeki diğer ailelerle ilgili zaman geçirmenizdir. Çünkü çocuğu engelli olmayan diğer ailelerle iletişim kurarak, kendi çocuğunuzun özelliğini onlara anlatarak çocuğunuzun mahallede kendinden farklı olan kişilerle arkadaşlarıyla yaşıtlarıyla bir arya gelmesini sağlama konusun da siz birinci etkensiniz. Hiçbir şekilde çekinmeden bunu yapmalısınız. Çünkü biraz önce kendim de gördüm ve izledim çok güzel bir iletişimleri var. . Bir takım etkinliklerde o da giderilebiliyor. Engeller bir şekilde giderilebiliyor.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER