Kabe´ye veda zamanı

Kabe´ye veda zamanı

Kabe´ye veda zamanı
Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getiren hacılar, Kurban bayramının son gününde şeytan taşlamayı bitirdi.
Arafat, Müzdelife, Cemarat derken hacılar, kutsal topraklardaki hac imenasiklerini bitirdi. Kurban bayramının birinci gününden itibaren üç gün boyunca Cemerat’a, şeytan taşlamaya giden hacılar, bugün taşlamayı bitirerek soluğu Kabe’de aldı. Veda tavaflarını yapan hacılar en kısa sürede kavuşmak arzusu ile dualarını tamamladı.Geri dönüş için yola çıkacaklar hazırlıklarına başladılar. Özellikle erken dönenler ise Kabe’ye veda etti. Şeytan taşlamadan sonra, Harem-i Şerife giden hacılar, Veda tavaflarını yaptı.Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, 2016 hac organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.
 
İlk kafile 16 Eylülde dönüyor
 
Aygün, geri dönüşlerin yarından itibaren başlayacağını belirterek, İlk kafilelerimiz 16 Eylül Cuma günü farklı saatlerde Türkiye’ye doğru yola çıkacak. Yarın din görevlileriyle birlikte bin 700 kişiden 771i Medine’ye oradan İstanbul’a, 929 hacı Cidde’den Türkiye’ye gidecekler dedi.
En son kafilenin Medineden ülkeye döneceğini belirten Aygün, şunları söyledi:
Mekke’deki son çıkış (ülkeye geri dönüş) 1 Ekimde, Medine’deki ise 7 Ekim’de son bulacak. Bu seneki hac organizasyonu şimdiye kadar sıkıntısız geçti. Din görevlisi, rehber, ayniyat, sağlık, ulaşım gibi alanlarda görev yapan 4 bin kişi ile hacılarımıza hizmet sunuldu. Çok şükür şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşanmadı. Başarılı bir hac organizasyonu gerçekleştirildi.
Aygün, geçtiğimiz yıl 104 hacının kutsal topraklarda vefat ettiğini, bu sene ise alınan tedbirler ve klimalı çadırlar sayesinde Arafatta ölümlerin azaldığını ve şimdiye kadar toplam 25 hacının hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER