Kabotaj Bayramında pazarlık krizi yaşandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yarışmalar düzenlendi.

Kabotaj Bayramında pazarlık krizi  yaşandı



1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yarışmalar düzenlendi. Yarışmalar renkli görüntülere sahne olurken, yarışmaların Yağlı direğe çıkma bölümünde ise “Yağlı direğe çıkmak isteyen gençler ile Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal arasında pazarlık krizi yaşandı. Pazarlık konusunda anlaşmaya varılamayınca Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal alanı terk etti.

Balıkçı Barınağı Belediye İskelesi önünde düzenlenen kutlamalar, Ereğli Belediyesi Karadeniz Folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Kutlamalarda halat çekme, yüzme, kürek çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalar vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, Müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, merakla beklenen yağlı direk yarışına geçildi. Yağlı direk yarışması öncesinde Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ve Yağlı direğe çıkmak isteyen gençler arasında pazarlık krizi yaşandı. Pazarlık konusunda anlaşma sağlanamayınca Kaymakam İbrahim Çay ve Başkan Uysal alanı terk etti. Bu pazarlığın her yıl adetten yapıldığını dile getiren Gençler, Başkan Uysal’a tepki gösterdi.

PROTOKOL ALANINI TERK ETTİLER

Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Firuz Yılmaz ve yarışmacılar Yağlı Direk yarışına geçilmeden önce, yarışmanın nasıl olacağına dair protokol üyelerine pazarlığın nasıl yapıldığı konusunda bilgi verirken, yağlı direk yarışmasında verilecek ödül ile ilgili pazarlıklar yaptı. 5 bin liradan başlayan ödül AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından 8 bin liraya yükseltilirken, yarışmacıların 10 bin lirada ısrarcı olması sonucu AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve beraberinde ki protokol üyeleri protokol alanından kalkarak  alanı terk etti.

PROTOKOL´ÜN  BURADAN KALKMASI BİZE VE HALKA HAKARETTİR

Alandan uzaklaştığı sırada Başkan Hüseyin Uysal´ın yanına gelen Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve geçtiğimiz sene bayrağı alan Birol Samast, Başkan Uysal´ın yaptığı bu hareketin halka ve kendilerine karşı büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi. Başkan Hüseyin Uysal´ın yapılan uygulamanın kaldırıldığını ve şov yapıldığını söylemesi üzerine Samast Bunun şovla alakası yok. Biz talebe göre hareket ediyoruz. İnsanlar neşeleniyor, eğleniyor. Protokolün buradan kalkması bize ve halka karşı çok büyük bir hakarettir dedi.Olayın ardından alandan uzaklaşan Hüseyin Uysal´a bir gurup polis memuru da eşlik etti.Diğer yandan protokol üyeleri tarafından boşaltılan tribün vatandaşlar tarafından doldurulurken, yağlı direk yarışmasında direğin ucunda ki Türk bayrağı Bozahane gençleri tarafından alındı.





Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER