Kaderine terkedildi

Alaplı CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Alaplı Devlet hastanesinde doktor sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Kaderine terkedildi

Alaplı CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Alaplı Devlet hastanesinde doktor sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Hastanesinden Sağlık hizmeti ve tedavi görmek isteyen hastaların başka İlçelerdeki hastaneler gitmek zorunda kaldığını öne sürdü.İlçe nüfusunun yaz aylarında artmasıyla birlikte hastane ihtiyacının arttığını ifade eden Tosun, şunları söyledi:

“Hastaneler, hastaların ihtiyaç ve beklentisini karşılamak için hasta hakları doğrultusunda doğru teşhis ve tedavi yöntemleri kullanarak hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet vermek için vardırlar. Tüm yasal şartlar ve kalite standartları doğrultusunda verilen sağlık kalitesini iyileştirmek ve yükseltmek hizmetidir.Alaplı Devlet Hastanesi 1999 yılında 25 yataklı olarak hizmete başladı. Alaplı kamuoyu ve sivil toplum örgütleri defalarca imza kampanyası yaptılar. Hastanemizde kulak, burun boğaz, göz, cildiye, ortopedi ve kadın hastalıkları branşlarında uzman doktor yoktur diye açıklamalar yapıldı. Zamanla diyaliz ünitesinin açılması ve bazı kazanımlarla hastanede yatak sayısı 38 çıkartılmıştır. İlçemizin nüfusunun yoğunluğu hasta hareketliliğini düşündüğümüzde ve fındık zamanı fındığını hasat etmek ve belli bir günlerini köy, belde ve ilçemizde geçirmek isteyen, yurtdışında çalışan ve ülkemizin değişik bölgelerinde yaşayan hemşerilerimizin sağlık hizmetlerini almaları durumunda müracaat edecekleri sağlık kuruluşu Alaplı Devlet Hastanesi olması konunun önemini artırmaktadır. Doğu ve güneydoğu bölgesinden fındık işçiliği için ilçemize gelerek konuşlandırılan vatandaşlarımızın alacakları sağlık hizmeti hastanemizin önemini artırmaktadır. Hastanemizde büyük bir doktor sıkıntısı yaşanmaktadır. Ayrıca fiziki yapısı da artık yetersiz kalmıştır. Bir an önce Alaplı Devlet Hastanesine boş olan branşlara doktor atamaları yapılmalıdır.

HASTANE İLGİSİZ BIRAKILDI

Hastanemiz ilimizin en küçük ve ilgisiz kalmış bırakılmış bir sağlık kurumu olup kaderine terk edildiğini anlatan Tosun, “Asansörü yapılamamış mevcut kadrolar, çocuk, dâhiliye, cerrahi ve kadın doğum uzman doktorları tamamlanamamıştır. Sağlık hizmeti almak isteyen tedavi görmek isteyen Alaplılılar bölgemizde hizmet veren hastanelere gitmek zorunda bırakılıyorlar. Her türlü kaza geçiren acil hastalar diğer ilçe ve illere gönderiliyor tedavide müdahalede geç kalınıyor. Yolda ölümle karşı karşıya kalan sevki yapılan hastalarımız mevcuttur. Alaplı devlet hastanesinin mevcut uzman kadrolarının tamamlanması düşüncemiz hassasiyetini korumaktadır. Bu günlerde hastanemiz dâhiliye uzmanımızın yeri doldurulmadan başka hastaneye atanmasının gündeme getirilmesi yanlış bir uygulamadır. Göğüs hastalıkları hekiminin bu hastaneden gitmesi ve yerine atanan doktorun dâhiliyecide olması göğüs hastalarımız için bir kayıp olacaktır. Bu nedenlerle yanlış olan bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekmektedir. Dâhiliyeci uzman (göğüs hastalıkları hekimi olan başhekimin yerinde kalarak Alaplılı hastalara hizmet vermesi en doğru olan uygulama olacaktır. Mevcut doktorlarla uğraşılacağına hastane ile oynanacağına Alaplı’ya insanlarımıza yakışan hastalara hizmet veren çalışmaları hep destekleyelim. Hepimiz birer hasta adayıyız hizmet bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER