Kadın çalıştayı resim sergisi açıldı

Ereğli´de düzenlenen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi´ yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Kadın çalıştayı resim sergisi açıldı
Ereğli´de düzenlenen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi´ yoğun katılım ile gerçekleştirildi. 

Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği tarafından 5 Mart’ta başlayan ve bugün sona eren çalıştayda dünyaca ünlü resim sanatçıları Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova Belarus, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El Sayed canlı performans sergileyerek resimlerini tamamladı. Ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Antonio Manfredi’nin de katıldığı çalıştay kapsamında yapılan resimler, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral sergi salonunda sergilenmeye başlandı. Serginin açılış konuşmasını yapan Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, Biz Sanat Elçileri Derneği olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle günümüzde ezilen, şiddet gören, yaşamını yitiren tüm dünya kadınlarının yaşadıklarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı arttırmak adına 1. Dünya Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve ´Ben kadınım´ konulu resim sergisini huzurlarınıza sunuyoruz dedi.

Kadına şiddetin her zaman gündemde tutulması gerektiğini ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, Kadına şiddeti sürekli işlememiz lazım. Ülkemizde ve dünyada hiçbir yerde kadına şiddeti kabullenemeyiz. Kabullenmememiz lazım. Bundan dolayı da sürekli olarak gündemde tutmamız lazım. Kadınlar bizlerin hayatının öznesidir diye konuştu. 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Kadına şiddeti engellemek ve önüne geçmek adına hükümet olarak yeni yasalar çıkartılacak dedi.

Konuşmaların ardından resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Bulgaristan´ı temsil eden Aynur Açıkgöz, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. 

Sergiye Mısır´dan katılan Lamia El Sayed´in yaptığı Mersin´in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Arslan´ın ´Katledilmiş Bir Melek´ resmi ise ilgi odağı oldu.
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER