Kafile gözyaşları içerisinde uğurlandı

Kdz. Ereğli’de Diyanet işleri Başkanlığının organizesi ile kutsal topraklara giden Umreciler dua ve gözyaşları ile Uğurlandı.

Kafile gözyaşları içerisinde uğurlandı

Kdz. Ereğli’de Diyanet işleri Başkanlığının organizesi ile kutsal topraklara giden Umreciler dua ve gözyaşları ile Uğurlandı.

Kdz. Ereğli Bozahane Camiinde düzenlenen törende Kuran-ı kerim ve ilahilerin okunmasının ardından kutsal topraklara uğurlanan 34 kişilik grup yatsı namazının ardından göz yaşları içerinde uğurlandı.

Duygulu anların yaşandığı törende, Umreciler Kdz. Ereğli Bozahane Camiinden kutsal topraklara yolculuk yapmak üzere dua ve tekbirlerle uğurlanırken, Kutsal Topraklara giden Umreciler yakınları ve sevenleri tarafından uğurlandı. Uğurlama esnasında sevinç ve hüzün bir aradaydı. Kimileri İlk Defa Kutsal topraklara gitmenin sevincini ve heyecanını yaşarken, kimileride tekrar gitmenin mutluluğunu yaşıyordu.

Kdz. Ereğli’den giden 34 Kişilik Umre Kafilesinin Başında Grup başı olarak giden Kdz. Ereğli Kocaali Mahallesi Uzman İmam-Hatibi Fatih Akkaya, Kutsal topraklara gitmenin bir kez daha sevincini yaşadıklarını dile getirerek, Toplamda 34 kişilik umreci kafilimizle birlikte kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşıyoruz, Ne mutlu ki bu kutsal yolculuğa ilk defa gidenler büyük heyecan içinde, ikinci kez giden vatandaşlarımız da tekrar gitmekten mutlular, hayırlısıyla Umrecilerimiz ile birlikte yatsı namazımızı kıldık, yola çıkıyoruz, Allahım inşallah bu kutsal topraklara gitmeyi herkese nasip eder, Kutsal topraklarda 14 gün kalacağız,24 Ocakta inşallah yurda döneceğiz ” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER