Kamyon altında kalan anne-kızın öldüğü kazada 15 yıl hapis istemi

Kamyon altında kalan anne-kızın öldüğü kazada 15 yıl hapis istemi

Kamyon altında kalan anne-kızın öldüğü kazada 15 yıl hapis istemi
Zonguldakta anne ve kızının devrilen kamyonun altında kalarak hayatını kaybettiği olayda kamyon şoförü ve araçların bakım ve onarımından sorumlu görevlinin 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. 
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serkan Topal, tutuksuz sanıklar vinç operatörü Tugay Sargül, bakım ve onarımdan sorumlu görevli Aydoğan Aktaş ile hayatını kaybeden anne ve kızın yakınları katıldı. Keşif tutanağı ve bilirkişiler tarafından kazaya ilişkin hazırlanan iki ayrı raporun sunulduğu duruşmada, cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi.
Mütalaada su doldurmaya gittikleri sırada devrilen demir cevheri yüklü kamyonun altında kalan Havva Celep ve Mürvet Gören’in hayatını kaybetmesi sebebiyle, kamyon şoförü Serkan Topal’ın olayda birinci derece asli kusurlu olduğu belirtildi. Tutuklu sanık Serkan Topal’ın; asli kusurlu olmasındaki gerekçenin ise bakımları ve fenni muayenesi yapılmamış, kullanıma elverişli olmayan kamyonla kaza yaptığı mütalaada yer aldı.
Tutuklu sanık Serkan Topal ise “Ailemin bakımını ben gerçekleştiriyordum. Tutuklu kaldığım süre içerisinde ailem zorda kaldı, o nedenle tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

KAMYON ŞOFÖRÜ VE GÖREVLİYE 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Tutuksuz sanıklardan Aydoğan Aktaş’ın ise kullanılan aracın bakım, onarım ve muayenesini yapmakla görevli olmasına rağmen görevlerini yerine getirmediği, aracın trafiğe çıkarılarak kullanılmasına izin vererek kazanın meydana gelmesinde bakım ve onarımda ihmalde bulunmak suretiyle dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak kazanın oluşumunda tali kusurlu olduğu ifadelerine yer verildi.
Kamyon altında kalan anne kızın kurtarılması sırasında düşük kapasiteli vincin kullanılması üzerine halat kopmuş kamyon ikinci kez anne ve kızının üzerine düşmüştü. Vinç operatörü Tugay Sarıgül’ün ise bilirkişi raporunda bir kusur bulunmadığı ve beraatına karar verilmesi istendi.
Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık hakkındaki mütalaasında ise olayda 2 kişinin ölmesi ve öngörülen ceza miktarının üst sınırının 15 yıl olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Tutuksuz sanık Aydoğan Aktaş hakkında da 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.
Mahkeme ise tutuklu sanık Serkan Topal’ın kuvvetli suç şüphesi ve adli kontrol yönteminin yetersiz kalacağı görüşüyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Avukatların bilirkişi raporuna karşı savunmada bulunmaları için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

OLAY

Olay; 3 Kasım 2015 tarihinde Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesindeki Merkez Mahallesi Trafo Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, özel bir termik santral şirketine ait santrale kömür taşıyan 67 EH 365 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan 57 yaşındaki Havva Celep ve 38 yaşındaki kızı Mürüvvet Gören’in üzerine devrilmişti. Feci kazada anne ve kızı hayatını kaybetmişti.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER