Kandilli´de 500 maden işçisine toplu çıkış verildi

Ereğli´ye bağlı Kandilli beldesindeki özel bir maden ocağında yaklaşık 500 maden işçisine toplu çıkış verildi.

Kandilli´de 500 maden işçisine toplu çıkış verildi
Ereğli´ye bağlı Kandilli beldesindeki özel bir maden ocağında yaklaşık 500 maden işçisine toplu çıkış verildi. 2006 yılından bu yana yıllık ortalama 200 bin ton kömür üretimi yapan maden ocağında kalan 300 işçinin de Ocak ayı sonuna kadar çıkarılması planlanıyor. 

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, maden ocağının kapanması ve 850 maden işçisinin işsiz kalması durumunda Kandilli’nin küçüleceğini ifade etti. Maden ocağındaki sorunların gerek iktidar ve gerek muhalefet milletvekillerine aktarıldığını, Enerji ve Çalışma Bakanı’nın da bilgi sahibi olduğunu dile getiren Başkan Aydın, “Bölgemizdeki yetkili siyasetçilerin aktif olarak işin içerisinde olması gerekiyor” dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şu an 300 işçi çalışmaya devam ediyor. Hukuksal sorunları eğer çözebilirlerse işten çıkarılanları tekrar işe alacaklar. Yaşanan sorunlarla ilgili hem muhalefet hem de iktidar milletvekilleri bilgilendirildi. Hepsinin bu konudan bilgisi var. Çalışma ve Enerji bakanının bu konudan bilgisi var.

Zonguldak’ta madencilerin genel anlamda sorunlarının çözülmesi için Başbakanın talimatı olduğunu anlatan Aydın, şöyle konuştu: Bu konuda çalışma başladı ve meclise bir kanun sunuluyor. Bu kanun ile genel anlamda maden işleten şirketlerin sorunları çözülecek. Sorun çözüldüğünde işletmelerde tekrar eleman alıp çalışmaya devam edeceklerdir. Bölgemizdeki yetkili siyasetçilerin aktif olarak işin içerisinde olması gerekiyor. Çıkacak olan kanunla her iki tarafında sorunları tek bir kalemde çözümlenmesi lazım ki işletmeler tekrar çalışmaya başlayabilsin. Buradaki sorun sadece Kandilli’nin değil tüm Zonguldak’ı etkiler. Burada çalışanların yaklaşık 200 kadarı Kandilli’de yaşıyor, diğer kalan kısım Ereğli ve köylerinden buraya çalışmaya geliyor. Bizi ekonomik anlamda yüzde 30 etkilerse Ereğli’yi yüzde 70 etkiler. Ereğli bundan ne kadar etkilenir bilemem ama Kandilli yüzde 30 anlamda küçülür.“
Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER