Kaptaş Evladına sahip çıkıyor

CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş seçim çalışmaları kapsamında gittiği Kaptaş’ta sıcak bir ilgiyle karşılandı. Esnaf ve vatandaşlardan destek isteyen Demirtaş, “Her zaman çalışandan, üretenden yana olacağız” dedi.

Kaptaş Evladına sahip çıkıyor

CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş seçim çalışmaları kapsamında gittiği Kaptaş’ta sıcak bir ilgiyle karşılandı. Esnaf ve vatandaşlardan destek isteyen Demirtaş, “Her zaman çalışandan, üretenden yana olacağız” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Semih Özkök, parti yöneticileri ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri çalışmaları için Kaptaş pazarında vatandaşlarla birlikte bir araya geldi.

Demirtaş’ın Emekli Madenci olan babası Yılmaz Demirtaş da Kaptaş’ta çalışmalarda yer aldı. Yılmaz Demirtaş’a, Ereğli’nin Ballıca, Bayat köylerinde yaşayan arkadaş ve akrabaları da eşlik etti.

Demirtaş ve CHP heyeti Kaptaş pazarında broşür dağıttı, esnafa hayırlı işler diledi ve vatandaşlardan destek istedi. Demirtaş’ın elini öptüğü yaşlı bir kadın, “Bugüne kadar CHP’den hiç ayrılmadık. Bundan sonra da oyumuz CHP’ye. İnşallah iktidar olacağız” diyerek partililere güven verdi. Yaşlı kadının yanındaki gençler de bu seçimde CHP’ye oy vereceklerini söyledi.

Gezilere katılan Baba Yılmaz Demirtaş, Kaptaş pazarında karşılaştığı Emekli madenci arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de esnaftan destek isterken “Ünal Demirtaş bizim evladımız, kardeşimiz. CHP iktidarında bölgemizin sorunlarının takipçisi olacak. Kendisine sahip çıkın” ifadelerini kullandı.

Tekin, seçim ziyaretlerini değerlendirirken ise şunları söyledi:

“CHP İlçe Başkanımız Hayrettin Kartal, ikinci sıra adayımız Ünal Demirtaş ile Kaptaş pazarını ziyaret ettik. Burada bize çok büyük ilgi var. Arkadaşlarımızın büyük desteği var. Bunu kendi gözümüzle gördük. İnşallah bu seçimlerde CHP olarak Zonguldak ve Türkiye’de birinci parti çıkacağız. Bize destek olan herkese saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.”

CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Kaptaş’ta yaşayanların kendi köylüleri, kardeşleri olduğunu belirtti.Kaptaşlıların kendisine gösterdikleri ilgiden çok mutlu olduğunu dile getiren Demirtaş şöyle konuştu:
“Kaptaş evladına sahip çıkıyor. Bir köy çocuğu olarak Kaptaş’ın sorunlarını en iyi bilen benim. Bu sorunların çözümünde en fazla mücadele edecek olan da benim.
Ben de bir emekli madenci ailesinden gelmem nedeniyle tüm sorunlarını biliyorum: Emeklilere en fazla sahip çıkan parti bizim partimiz oldu. Emekliler bize omuz verirlerse, iktidara bizi taşırlarsa tüm sorunlarını çözeceğiz.

Burada işsizlik çok ön plana çıkmış durumda. Tersane işçisi arkadaşlarımdan Durmuş Özçiçek ile karşılaştım. Kendisi hala işsiz olduğunu söyledi. Bu işsizliği çözmek lazım. Bu da tersaneleri tekrar canlandırmaktan, TTK’ya işçi almaktan geçiyor. Biz iktidara geldiğimizde bu sorunların hepsini çözeceğiz. Tersane işçilerimizin yeniden işe başlaması için elimizden geleni yapacağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak Mitinginde TTK ile ilgili bir söz verdiğini ifade eden Demirtaş şöyle devam etti:

“TTK’da 14 bin norm kadro var ama 9 bin kişi çalışıyor. Bu beş bin işçi açığını kapatacağız. Burada Kaptaşlı da çalışacak, Topallılılar da çalışacak, Toyfanlı’da çalışacak, Kurtlarlılar da çalışacak. Her kesimden arkadaş iş bulacak.

Biz her zaman çalışandan üretenden yanayız. Çalışacağız, üreteceğiz ve hakça paylaşacağız, mutlu bir Kaptaş olacak.

2011’de AK Parti milletvekili Özcan Ulupınar seçildikten sonra TTK’ya 3 bin işçi alınacağını söyledi. Dört yılda üç işçi bile alamadı. Aynı zamanda TTK Genel Müdürü, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a üç yıldır üst üste 3 bin 200 açık olduğunu belirterek işçi alınmasını istedi ancak Enerji bakanı bunu kabul etmedi. Biz diyoruz ki, 4 yılda 3 işçi almayan ve TTK’yı kapatma noktasına gelen AK parti’ye bir daha destek vermeyin. Bu kez bizi deneyin, görün bakın 5 bin işçiyi nasıl alıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER