Kar körlüğü uyarısı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Akasyagöz Merkezi Başhekimi Opt. Dr. Emre Hayırcı, “Karlı havalarda güneşten gelen ultraviyole ışınları zeminden yansıyarak göze zarar vermektedir.

Kar körlüğü uyarısı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Akasyagöz Merkezi Başhekimi Opt. Dr. Emre Hayırcı, “Karlı havalarda güneşten gelen ultraviyole ışınları zeminden yansıyarak göze zarar vermektedir. Göz sağlığı için kış aylarında ve karlı havalarda mutlaka güneş gözlüğü takılması gerekmektedir” dedi.

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Akasyagöz Merkezi Başhekimi Opt. Dr. Emre Hayırcı, soğuk ve karlı havalarda güneşten gelen ultraviyole ışınlarının zeminlerden yansıyarak korneada güneş yanığı oluşturarak kar körlüğüne sebep olabileceğine dikkat çekti.

Özellikle karlı ve buzlu zeminlerden yansıyan ışınlara karşı uzun süre olarak maruz kalmanın kar körlüğüne adeta davetiye çıkardığına vurgu yapan Hayırcı, “Özellikle karlı havalarda güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlarının karlı yüzey tarafından güçlü bir şekilde göze yansıtılmakta bu durumda göz sağlığı için oldukça tehlike arz etmektedir. Özellikle kar yağdıktan sonra açan güneşli hava, zemindeki kar, güneşin bütün zararlı ışınlarını doğrudan göze yansıtır. Bu durum yaz güneşinden daha çok zararlıdır. Çünkü yazın kar olmadığından güneş ışınları yerden yansıma yapmaz. Özellikle kar yağdıktan ve yerde biriktikten sonra açan güneşli havalarda mutlaka güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Kış aylarında uzun süre güneşten gelen ultraviyole ışınlarının zeminlerden yansımasına maruz kalınması korneada güneş yanığı oluşturarak kar körlüğüne neden olabilir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER