Karadeniz Ereğli Çin’in Jinhua kenti ile kardeş oldu

Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua Kenti arasında kardeş kent protokolü imzalandı.

Karadeniz Ereğli Çin’in Jinhua kenti ile kardeş oldu



UluslararasıKaradeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında KaradenizEreğli Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua Kenti arasında kardeşkent protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkanlık Makamında düzenlenentörende yaptığı konuşmada, 5 milyon nüfusu bulunan Çin Halk Cumhuriyeti’ninJinhua Kenti ile kardeş kent protokolü imzalanmasının sadece bölge için değilülkemiz için de önemli olduğunu söyledi.

Söz konusu protokolün ekonomik,sosyal ve kültürel alanda iş birliğini beraberinde getireceğini belirtenBelediye Başkanı Uysal, “Kardeş kentimiz ile iyi bir adım attık. İşbirliği sonderece önemli gelişen ülkemizde belediyelerin dünyanın en uzak noktasındaki birkent ile işbirliği yapabildiğinin birlikte hareket edebildiğinin birgöstergesidir. Kardeş kent iyi niyet protokolü çerçevesinde Çin HalkCumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında karşılıklı anlayış ve dostluğunteşvik edilmesi ve ayrıca Jinhua ve Ereğli arasındaki işbirliği ve paylaşımınartırılması ve geliştirilmesi amacıyla, karşılıklı olarakgerçekleştirilecektir” dedi.

Jinhua Kenti adına protokolü imzalayan Başkan VekiliLiu Jingfei, iki şehir arasında ekonomik, ticari, bilim, teknoloji, eğitim,kültür ve diğer alanlarda işbirliğini ve karşılıklı paylaşımı ileri seviyeleretaşımak istediklerini belirtti.

Jinhua kentinin 5 milyon nüfusu bulunduğunu ve 11 binkilometre karelik bir alana sahip olduğunu ifade eden Jingfei, “Kentimiz önemlive gelişmiş bir imalat üssüdür. Zhejiang eyaletinin 4 metropolünden biridir veayrıca Zhejiang eyaletinin 3 ana şehrinin ortasındadır. Jinhua Çin’in ünlütarihi, kültürel, temiz, yaşanabilir, turistlik ve yaşanabilir bir şehirdir.Çin’in en iyi şehridir ayrıca Çin’in yatırımına en uygun 100 şehirden biridir”ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, “Kardeş Kent İyi NiyetProtokolü” karşılıklı imzalanırken taraflar birbirine günün anısına şehirlerinisimgeleyen çeşitli hediyeler verdi. Protol imza törenine Başkan Uysal’ın yanısıra eşi Sevim Uysal ve Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan’da katıldı.

 


Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER